Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Siffrorna avslöjar: Isak unik i La Liga

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: XUNPLO / BILDBYRÅN

Alexander Isak, 20, har verkligen satt avtryck under sin debutsäsong i Spanien.

Och är i det närmaste unik i La Liga.

Något som styrks av de siffror som Mundo Deportivo nu presenterar under rubriken ”Super-Isak”.

Med sina 14 mål, sju i ligan och lika många i Copa del Rey, är Alexander Isak Real Sociedads främste målskytt den här säsongen.

Den 20-årige anfallstalangen satt under säsongsinledningen oftast på bänken och fick där se Willian José ösa in mål för den basksiska klubben. Sen blev verkligheten en helt annan.

Willian José var tydlig med att han ville vidare i sin karriär och länge såg det ut som att den 28-årige brassen skulle ta sitt pick och pack och flytta till Tottenham. Men övergången sprack och Willian José fick se sig petad av en svensk 20-åring, som inte bara gick om honom i den interna skytteligan. 

Isak gjorde mål mot Barcelona och sänkte Real Madrid i cupkvarten med två fullträffar.

Nu presenterar Mundo Deportivo siffror som belyser Alexander Isaks genombrott i Spanien. Under rubriken ”Super-Isak” skriver sajten att Isak har fått speltid i samtliga 34 tävlingsmatcher som Real Sociedad har deltagit i den här säsongen.

Siffrorna visar Alexander Isaks storhet

Det är han ensam om i ”La Real”.

Och det är få i La Liga som kan matcha de siffrorna.

Enligt Mundo Deportivo är det, förutom Isak endast Athletic Clubs Inaki Williams och Levantes José Luis Morales som har fått speltid i samtliga matcher den här säsongen.

Samma tidning publicerade nyligen en sammanställning av hur spelarna i Real Sociedad ökat i marknadsvärde under den här säsongen, där klubben imponerat stort. Och en av dem som ökat allra mest är Alexander Isak.

Tidningen skriver att han har ett marknadsvärde på 270 miljoner kronor (motsvarande 25 miljoner euro). För bara ett år sen var hans marknadsvärde en tredjedel av det: ”Men klubben skulle aldrig sälja honom för 25 miljoner euro, med tanke på den nivå som han visat upp”.