Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Setién stämmer Barça: ”Inte erbjudit mig något”

Foto: RAFAEL MARCHANTE / REUTERS BILDBYRÅN

Quique Setién har inte blivit kompenserad eller hört från Barça sedan han fick sparken i augusti.

Nu har han lämnat in en stämningsansökan mot klubben.

– Barça har inte kompenserat eller erbjudit mig något, säger Setién till El Partidazo de Cope

FC Barcelona har under året dragits med stora ekonomiska bekymmer. I helgen meddelande man - efter långdragna förhandlingar - att spelartruppen gått med på att sänka sina löner. En åtgärd som sparar klubben över en miljard kronor.

Men de ekonomiska problemen är inte över.    

Efter 8-2 förlusten mot Bayern München i Champions League valde man under sommaren att sparka tränaren Quique Setién - trots att han hade ett år kvar på sitt kontrakt.  

Och nu stämmer den förre tränaren klubben. 

”Ringde inte ens”

I en intervju med El Partidazo de Cope berättar Setién att han inte har haft någon kontakt med klubben sedan han fick lämna. 

Inte heller har han fått betalt eller erbjudits att bli utköpt från kontraktet - vilket resterande personer ur hans team blivit. 

– Barça har inte kompenserat eller erbjudit mig något. De har inte ens ringt för att säga att jag fått sparken, säger Setién och berättar att han fyllde i en stämningsansökan mot klubben förra månaden. 

– Det är tydligt att klubben går igenom en orolig period, något du tydligt märker när du kommer dit och som påverkar de sportsliga prestationerna. Du tror alltid att du kan hjälpa till och lösa saker inifrån, men trots att vi gav allt var det omöjligt, säger han.