Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrälluppgifter: Vill köpa spansk klubb

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: MA/ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCK / MA/ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: CORDON PRESS

Från kvartsfinal i Champions League till 14:e plats i andradivisionen.

Och det på sju år.

Krisande Malaga CF är i behov av en ny ägare – och nu kan George Clooney köpa klubben för drygt en miljard kronor, skriver AS. 

Säsongen 2011/2012 chockade Malaga CF den spanska fotbollen och slutade fyra i La Liga. 

Säsongen efter gjorde man sitt första och hittills enda framträdande i Champions Leagues gruppspel. Men sedan dess har det gått utför för den andalusiska klubben.

Våren 2018 åkte man ur den högsta divisionen och för tillfället ligger man på plats 14 i Segunda-tabellen. Malagas ägare Shejk Abdullah Al Thani är enligt uppgifter ute efter att sälja sina andelar, värda drygt en miljard kronor.

Och det verkar finnas intressenter. Enligt uppgifter till den spanska tidningen AS ska skådespelarlegendaren George Clooney vara sugen på att ta över som ny ägare för den klassiska fotbollsklubben. 

Uppgifter: Clooney vill köpa klubben

Antonio Aguilera, ordförande för Association of Small Shareholders bekräftar för lokala Canal Malaga att det pågår förhandlingar mellan klubben och en mediagrupp kopplad till den 58-årige skådespelaren.

– Det är en väldigt viktig grupp bestående av film- och tv-producenter som är här i Malaga. De vill göra Malaga till Europas Hollywood och de spelar just nu in en serie för Amazons räkning här i Malaga. Det finns en jättestor ekonomisk potential, säger Aguilera till Canal Malaga enligt Football-Espana.

Shejk Abdullah Al Thani har stängts av från sin position i sex månader efter att ha anklagats för brottslighet. Al Thani köpte klubben 2010 för ungefär 340 miljoner kronor och gjorde en rad högkaratiga värvningar för att bygga upp ett slagkraftigt lag. Ett lag som tre år senare nådde hela vägen till kvartsfinal i Champions League.