Sågas i Spanien – kan tvingas bort

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Kontraktet gäller till 2025.

Men framtiden är osäker – och nu kan Ludwig Augustinsson, 28, tvingas bort från Sevilla.

”Han har inte anpassat sig väl och är tredjevalet på vänsterbackspositionen”, skriver Estadio Deportivo.

Ludwig Augustinsson följde inte med Werder Bremen ner i den tyska andradivisionen.

I somras presenterades han av Sevilla.

Den andalusiska storklubben betalade 5,5 miljoner euro, motsvarande 57 miljoner kronor, för den svenske landslagsbacken som under sin debutsäsong noterats för 27 framträdanden, de allra flesta som inhoppare.

Men 28-åringen har inte lyckats övertyga Julen Lopetegui.

Spaniens tidigare förbundskapten har i stället valt att satsa på Marcos Acuña och i vissa fall till och med flyttat ut mittbacken Karim Rekik i stället för att spela Augustinsson.

Augustinsson kan tvingas bort

Nu slår tidningen Estadio Deportivo fast att Ludwig Augustinsson, vars kontrakt sträcker sig över säsongen 2024/2025, är tredjevalet på vänsterbackspositionen och att hans framtid i klubben är mycket osäker.

”Sevilla letar efter en vänsterback i nästa transferfönster, något som inte är särskilt överraskande”, skriver de.

Och fortsätter sen:

”Konkurrens med Marcos Acuña är något som har eftersökts länge, men som Augustinsson inte har lyckats uppnå. Den svenske landslagsmannen kom från den alltid lika konkurrenskraftiga Bundesliga, men har inte lyckats anpassa sig väl”.

Tidningen skriver vidare att Augustinsson ”visat väldigt lite” i sina 27 framträdanden (i ligan, cupen, Champions League och Europa League) och att han i den senaste matchen stod för ett avgörande misstag bakåt efter att ha ersatt Acuña.

Tidningen avslutar med att konstatera att Augustinsson trots sitt långa kontrakt går en osäker framtid till mötes och att hans plats i klubben hänger i luften.