Ronaldo sänktes – träffades av tändare

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Cristiano Ronaldo säkrade Real Madrids finalplats i spanska cupen efter två straffmål i 2-0-segern mot rivalen Atlético.

Samtalsämnet efteråt: på väg ut till halvtidsvila attackerades portugisen av hemmapubliken.

Ronaldo blev träffad av en tändare i huvudet och gick till marken.

– Det är alltid någon galning som gör sådana här saker, säger lagkamraten Iker Casillas, enligt As.

Real Madrid hade 3-0 att gå på från hemmamötet med Atlético Madrid i spanska cupens semifinaler.

Trots det mönstrade tränaren Carlo Ancelotti ett starkt lag i returen på Vicente Calderon.

Redan efter kvarten spelad hade Real Madrid dödat matchen, efter två straffmål av Cristiano Ronaldo. Målvakten Dani Aranzubia gick rätt båda gångerna – men portugisen straffar var för bra.

Ronaldo hamnade också i centrum minuterna innan halvtidsvila.

Portugisen gick upp i nickduell med högerbacken Javier Manquillo, som landade otäckt på nacken och tvingades hjälpas av från planen med läkarhjälp. Ronaldo varnades för närkampen.

Leddes ut till omklädningsrummet

Och när halvtidsvisslan gick visade hemmapubliken sitt missnöje med att bua ut Ronaldo – och attackera honom.

I samspråk med Sergio Ramos på väg ut från planen träffades portugisen av en tändare i huvudet och gick i backen. Han togs om hand av Real Madrids läkarteam, och kunde ledas ut till omklädningsrummet.

– Cristiano berättade om det för oss i omklädningsrummet i halvtid. Det är alltid någon galning som gör sådana här saker. Konsekvenserna av att kasta in en tändare kan bli allvarlig, och det visar inte den rätta sidan av Atléticos supportrar, säger lagkamraten Iker Casillas, enligt As.

Real Madrid vann till slut matchen med 2-0 och är klara för final i spanska cupen. I finalen väntar sannolikt Barcelona, som möter Real Sociedad i returen under onsdagskvällen. Barcelona har 2-0 att gå på från första mötet.

– Vi har tagit oss till final och det är något Real Madrid alltid kämpar för. Barcelona också, men nu har vi gjort vårt jobb, säger Casillas.