Foto: FRANCISCO SECO / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: FRANCISCO SECO / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: FRANCISCO SECO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: WALTER BIERI / AP KEYSTONEFoto: WALTER BIERI / AP KEYSTONE
 Foto: WALTER BIERI / AP KEYSTONE

Ronaldo prisad som bäst i världen - igen

Publicerad

2008, 2013, 2014, 2016 och nu 2017.

Cristiano Ronaldo är världens bäste spelare - för femte gången.

Portugisen tangerar nu Leo Messis notering med fem utmärkelser. 

Ronaldo tog emot priset i Eiffeltornet.

– Det här är fantastiskt, säger Ronaldo.

Cristiano Ronaldo hade ett sensationellt 2017. Portugisen ledde sitt Real Madrid till den första ligatiteln sedan 2012, men framför allt var han 'marängernas' viktigaste spelare när klubben vann sin andra raka Champions League-titel. 

Bland annat svarade Ronaldo för två mål i finalen - totalt tolv i turneringen. 

Redan i oktober utsågs Cristiano Ronaldo till årets spelare av Fifa, och på torsdagskvällen tilldelades han även France Footballs prestigefyllda Ballon d'Or för femte gången. 

Ronaldo tog emot priset i Eiffeltornet med utsikt över Paris, innan han presenterade priset för sin familj och flera ikoniska Real Madrid-spelare i en tv-studio. 

Cristiano Ronaldo vinner Ballon d'Or

Redan under onsdagskvällen spekulerades det i att Ronaldos pris läckt ut i förväg. Detta baserat på en bild på ett par skor med samtliga årtal Ronaldo vunnit Ballon d'Or ingraverade - tillsammans med 2017. 

– Jag är glad över förra säsongen när vi vann Champions League och La Liga. Jag är glad över titlarna, och de hjälper när man ska vinna sådana här priser också. Jag vill tacka mina lagkamrater och Real Madrid, säger Ronaldo.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag