Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ronaldo: Jag krävde att få lämna klubben

Cristiano Ronaldo lämnar Spanien efter nio år. Foto: JOSE LUIS CUESTA / JOSE LUIS CUESTA/IBL CORDON PRESS
Portugisen är klar för spel i Juventus. Foto: FRANCISCO SECO / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter nio år lämnar han Real Madrid för Juventus.

Nu bekräftar Cristiano Ronaldo att han själv krävde att få lämna den spanska storklubben.

”Det är så jag känner och jag ber alla, speciellt våra fans, att visa förståelse”, skriver han i ett brev på Real Madrids hemsida.

Det har varit på gång ett tag.

Nu är det också officiellt: Cristiano Ronaldo lämnar Real Madrid efter nio makalösa år för italienska Juventus. Övergången blev klar under tisdagseftermiddagen. 

Cristiano Ronaldo, 33, hade kontrakt med Real Madrid över säsongen 2021, men bekräftar nu själv att han begärde att få lämna den spanska huvudstadsklubben.

”Mina år i Real Madrid, och staden Madrid, har varit de lyckligaste i mitt liv. Jag känner bara en stor tacksamhet till klubben, till fansen och till staden. Jag kan bara tacka  alla för kärleken ni har gett mig”, skriver Ronaldo i ett öppet brev på Real Madrids hemsida.

Ronaldos vädjan till fansen – efter flytten

Han fortsätter:

”Trots detta så känner jag att tillfället för mig har kommit att starta en ny väg i livet och därför har jag bett klubben att acceptera min önskan att få flytta. Det är så jag känner och jag ber alla, speciellt våra fans, att visa förståelse”.

Cristiano Ronaldo kom till Real Madrid från Manchester United 2009. Under de nio åren i Spanien vann han ligan två gånger och Champions League fyra gånger.

”Det har varit nio helt fantastiska år. Det har varit nio unika år. Det har varit en känslomässig tid för mig men också svåra stunder för Real Madrid eftersom kraven är skyhöga. Samtidigt vet jag mycket väl att jag aldrig kommer att glömma att jag har njutit av fotbollen här på ett helt unikt sätt”, skriver Cristiano Ronaldo.

Han avslutar:

”Real Madrid vann både mitt och min familjs hjärta, och just därför vill jag verkligen understryka min tacksamhet: tack till klubben, till presidenten, till ledningen, mina vänner, till alla fantastiska ledare och tränare som gör att den här klubben fungerar och som inte lämnar någonting åt slumpen. Återigen: många tack till våra fans och till den spanska fotbollen. Under de här nio fantastiska åren har jag fått möta många fantastiska spelare. Allt min respekt till alla er. Jag har funderat mycket och nu har stunden kommit för ett nytt kapitel. Jag ger mig av, men den här tröjan, det här märket och Santiago Bernabéu kommer för alltid att kännas som en del av mig - vart jag än befinner mig. Tack till alla och, som jag sa när jag första gången på vår hemmaarena för nio år sedan: ”Hala Madrid!”.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!