Copy code
Cristiano Ronaldo i förhör med spanska skattemyndigheten Foto: ASCristiano Ronaldo i förhör med spanska skattemyndigheten Foto: AS
Cristiano Ronaldo i förhör med spanska skattemyndigheten Foto: AS
Foto: TAMAS KOVACS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: TAMAS KOVACS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: TAMAS KOVACS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ronaldo erkänner: Vill lämna Madrid

Publicerad

Det har spekulerats i att Cristiano Ronaldo uttryckt en önskan om att få flytta tillbaka till England.

Nu finns det bevis.

Spanska tidningen As har kommit över ett förhör med Real Madrid-stjärnan - där han yttrar de omdiskuterade orden.

Mycket har sagts om, och spekulerats i, Cristiano Ronaldos känslomässiga tillstånd i Spanien de senaste månaderna.

Portugisen är under en pågående skatteutredningen där han anklagas för att ha undanhållit knappt 150 miljoner svenska kronor från den spanska staten, vilket har föranlett spekulationer om att han kan tänka sig att flytta från landet.

Real Madrids Florentino Pérez har bestämt kontrat med att Ronaldo kommer att stanna i Real Madrid - och än så länge är han kvar.

Men för bara några veckor sedan läckte det ut uppgifter om att Ronaldo ska ha uttryckt sig positivt om en flytt från Spanien, på grund av att skattemyndigheterna är ute efter honom.

Och nu är det bekräftat, att så är fallet. 

GUIDE: Spelschemat för Champions League – allt du behöver veta

Cristiano Ronaldo vill lämna Spanien

Spanska tidningen As har kommit över ett videoinspelat förhör som skattemyndigheten håller med Ronaldo den 31 juli, där han uttrycker sin önskan.

– Jag har aldrig haft några problem i England, men det här... Jag vill egentligen inte säga det, men jag vill återvända till England, säger Ronaldo i förhöret.

Ronaldo presenterar också en förklaring till varför han inte har lyckats betala sina skatter på korrekt sätt.

– Jag har bara gått till sjätte klass i skolan. Det enda jag kan är att spela fotboll. Om jag måste betala mer, så får jag väl betala mer till den spanska staten för att slippa de här problemen, säger han. 

Cristiano Ronaldo har för närvarande kontrakt med Real Madrid till och med år 2021.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag