Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Riskerar fängelse – efter sexvideon

Karim Benzema
Foto: FABRIZIO CARABELLI/SHUTTERSTOCK / FABRIZIO CARABELLI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Sylvain Cormier, en av Benzemas advokater
Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Målskytt och superstjärna ena dagen – bakom galler andra. Det kan svänga fort för Karim Benzema.
I dag börjar rättegången om sexvideo-skandalen 2015, där Benzema misstänks för delaktighet till utpressning. 

Maxstraffet om han döms är flera års fängelse och höga böter. 

Livet svänger fort för fotbollstjärnan Karim Benzema. På tisdagen var han målskytt och en nyckelspelare när Real Madrid krossade Sjachtar i Champions League-gruppspelet. På onsdagen startar rättegången för Benzema kan innebära flera års fängelse. 

Skandalen för det franska landslaget skedde 2015. Då misstänktes Benzema ha agerat mellanhand i ett utpressningsförsök av landslagskollegan Mathieu Valbuena för att inte läcka en sexvideo där Valbuena medverat. Benzema misstänkts ha uppmuntrat Valbuena att betala summan till utpressarna och menar själv att han försökte hjälpa en vän. 

Enligt Dailymail UK har Benzemas advokat kallat anklagelserna för ”absurda”. 

Benzema hölls därefter utanför det franska landslaget fram tills under EM i somras. 

Real Madrid-stjärnan tvingas nu upp i rätten, sex år senare, för samma brott. Han är en av fem åtalade män. Om han döms, är maxstraffet för delaktighet i utpressning fem års fängelse. Utöver det rör det sig även om en saftig bot på 700 000 kronor (70 000 euro). 

Spanska tidningen Marca rapporterar att Benzema missar första dagen av rättegången på grund av matchen under tisdagen. Istället representeras av sina advokater Masters Cormier och Anotine Vey.