Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Redo att offra fem(!) spelare för Martinez

Foto: ANTON IVANOV/SHUTTERSTOCK / ANTON IVANOV/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Barcelona har bestämt sig för att gå ut hårt för att knyta till sig Inters Lautaro Martinez. 

Nu sägs de vara redo att offra fem spelare, bland andra Arturo Vidal, för att få som de vill.

Barcelona har under en tid varit ute efter Inters stjärna Lautaro Martinez. Den italienska klubben har hittills varit svårflörtad, men nu kommer Barcelona, enligt Goal som hänvisar till Corierre dello Sport, med ett nästan desperat bud.

Tidningen skriver att den katalanska klubben är beredd att erbjuda fem spelare i utbyte mot argentinaren. Det handlar om Arturo Vidal, Arthur Melo, Jean-Clair Tobido, Carles Alena och Nelson Semedo som de är villiga att offra. 

I den skaran är åtminstone Arturo Vidal en spelare som Intertränaren Antonio Conte har uppgetts vilja ha i sin trupp. 

Att Barcelona är redo att göra sig av med alla de spelarna har, utöver den uppenbara viljan att knyta till sig Martinez, också med deras ekonomiska situation att göra. De behöver frigöra ekonomiskt utrymme till följd av coronapandemin, och att bli av med ett antal höga löner är ett sätt att göra detta. 

Inter vill ha en miljard

Inter uppges dock inte vara intresserat av någonting annat än pengar för sin forward som gjort elva mål och tre assist på 22 matcher i Serie A den här säsongen. Priset de begär ligger enligt uppgift runt en miljard svenska kronor. 

Till sommaren väntas Barcelona göra sig av med ännu fler spelare, då Antoine Griezmann, Ivan Rakitic, Philippe Coutinho, Samuel Umtiti och Martin Braithwaite alla sägs ha gjort sitt för klubben.