Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Real-spelaren flydde karantän – utreds nu

Luka JovicFoto: ANTONIETTA BALDASSARRE / INSIDEFOTO / BILDBYRÅN
Luka Jovic publicerade nyligen en bild på flickvännen Sophia MilosevicFoto: INSTAGRAM / @LUKAJOVIC

Real Madrid-stjärnan Luka Jovic har hamnat i blåsväder.

Tidningen Blic avslöjar i dag att 22-åringen rest från Spanien till Serbien – och brutit mot den obligatoriska isoleringen.

Han riskerar nu fängelse i upp till tre år.

– Man ska straffas även om man är en känd idrottare med mycket pengar, säger inrikesministern Nebojsa Stefanovic.

Spanien har drabbats hårt av coronaviruset och hela landet har satts i karantän.

För fotbollsspelarna i Real Madrid är situationen extra känslig. De delar nämligen träningsanläggning med klubbens basketlag, där amerikanen Trey Thompkins redan blivit smittad av viruset.

Luka Jovic förklarade i en intervju i förra veckan:

– Eftersom jag varit skadad har jag använt samma rehabmaskiner som honom, men jag har inte några symptom. Klubben har sagt till oss att stanna hemma och inte lämna Madrid.

Trots det har Jovic nu dykt upp i Serbien.

Enligt tidningen Blic kom han till Belgrad i början av veckan, för att fira sin flickvän Sophia Milosevic som fyllde år. Och reglerna från de serbiska myndigheterna var då solklara: Reser man in i landet från ett utsatt område så måste man sitta isolerad i minst 14 dagar.

Men Luka Jovic gick ut och festade.

”I stället för att isolera sig själv var han ute och roade sig själv i Belgrad”, skriver Blic.

Försvaras av pappan

Nyheten river nu upp heta känslor i Serbien. Jovic blir kallad för ”korkad” och ”oansvarig” i sociala medier och får kritik både från premiärministern Ana Brnabic och inrikesministern Nebojsa Stefanovic.

– Vi har dåliga exempel bland våra fotbollsspelare som tjänar stora pengar och bryter mot självisoleringen när de kommer hem, säger Brnabic.

– Man ska straffas även om man är en känd idrottare med mycket pengar. Antingen så respekterar man lagen eller så åker man i fängelse, säger Stefanovic.

Enligt Blic har den serbiska polisen nu också startat en utredning. Jovic riskerar alltifrån böter på drygt 10 000 kronor till fängelse i upp till tre år.

Den spanska radiokanalen Cadena Ser uppger att Real Madrid vetat om att han åkt till Serbien. Men uppgifterna om att han brutit mot karantänen har skapat förvåning i klubben och de ska nu samla in mer information om vad som egentligen har hänt.

Flickvännen tar avstånd

Pappan Milan Jovic har lämnat en kommentar till tidningen Informer:

– Luka har blivit testad för coronaviruset och det testet var negativt. Allting är bra med honom. Han kom hit för fyra eller fem dagar sen och Real Madrid hade godkänt att han åkte hem till Serbien.

Samma tidning har pratat med flickvännen Sophia Milosevic. Hon vill bestämt dementera att hon skulle ha haft någon sorts födelsedagsfirande ute på stan – men hon vägrar uttala sig om Luka Jovic.

– Jag kan inte säga någonting om honom. Men jag själv har suttit hemma och varit isolerad, säger Milosevic.

Jovic värvades från Frankfurt för 675 miljoner kronor inför den här säsongen, men den tidigare så målfarlige anfallaren har bara gjort två mål på hela säsongen. Under den senaste tiden har det spekulerats i att han kan vara på väg bort från klubben och Napoli har nämnts som ett hett alternativ.

 

LÄS MER: Angelica Bengtssons krisplan: ”Flyttar ut på landet” 

LÄS MER: Bilderna sprids över världen – flickvännen utskrattad 

LÄS MER: Chartrade plan - och flydde till Luleå

LÄS MER: Så påverkas alla ligor och idrotter av corona-utbrottet