Foto: All over press/Expressen.
 Foto: All over press/Expressen.

Real Madrid stämmer kanal efter hyena-film

Publicerad

Real Madrid jämförs med hyenor i tv.

Nu vidtar man rättsliga åtgärder mot katalanska TV3, uppger Marca.

– Det är inte journalistik och det är inte acceptabelt, säger Luka Modric om filmklippet.

Videoklippet som har visats av katalanska TV3 har redan väckt starka reaktioner i Spanien.

Med bilder från tidigare matcher, bland annat det senaste mötet mellan Barcelona och Real Madrid i Copa del Rey, jämförs Madridlaget med hyenor.

I videon växlar man sekvenser med Madridspelare som tacklar Barcelonaspelare och det asätande däggdjuret.

Reagerat starkt

Real Madrid har reagerat starkt på videon och kommer att vidta rättsliga åtgärder mot tv-kanalen.

Det skriver Marca.

Real Madrid möter Sevilla under lördagskvällen.

Inför matchen fick Luka Modric svara på frågor om videon.

– Jag har sett den på tv och jag vet inte vad jag ska säga. Jag har spelat i Kroatien och England men jag har aldrig sett något liknande. Det är inte journalistik och det är inte acceptabelt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag