Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Real Madrid sänker spelarnas löner

Foto: EDWARD F PETERS VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/XINHUA WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: JOMA GARCIA/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK / JOMA GARCIA/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK / PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

I Real Madrid förbereder klubben ytterligare en lönesänkning, det skriver ESPN.  

Samtidigt har förhandlingarna om sänkta löner för i Barçaspelarna brakat samman. 

Tomma läktare, ingen turism och indragna sponsorpengar. Coronapandemin har stor påverkan på fotbollsklubbars ekonomier. 

I flera fall har personal sagts upp och spelare varit tvungna att gå ner i lön. 

Förhandlingarna har rasat samman i Barça 

Hos FC Barcelona är läget akut. Det har tidigare rapporterats om att hela klubbens existens hänger på att man lyckas förhandla ner spelarlönerna.  

I våras sänkte spelarna sina löner med 70 procent men klubben går fortfarande back med över 3 miljarder kronor och behöver spara in hela 1,9 miljarder på spelarlöner.

Spelarna har därför uppmanats att sänka sina löner med ytterligare 30 procent.  

Klubben har den senaste tiden fört samtal med spelarna, däribland lagkapten Lionel Messi, men nu bekräftar Barça att förhandlingarna avslutats utan en överenskommelse. 

”Efter flera dagar av intensiva möten och efter att ha uttömt alla vägar, har de inblandade parterna avslutat samtalen utan att nå en fast överenskommelse”, skriver Barcelona i ett uttalande.  

Vidare meddelar klubben att alla parter har respekt för den komplicerade situationen som klubben befinner sig i men att man hade hoppats på att spelarna skulle göra större eftergifter än vad de gjort. Därför har man nu gett varandra tid att omvärdera budet, ny deadline är den 23 november. 

Real Madrid förbereder stora lönesänkningar

Barças rival, de spanska mästarna Real Madrid, medeldade redan i april månad att man var överens om att sänka lönerna med mellan 10-20 procent. 

Enligt ESPN håller klubben nu på att förbereda ytterligare sänkningar av spelarlönerna. Vidare skriver de att diskussioner pågår mellan klubben lagkaptenerna Sergio Ramos, Marcelo, Karim Benzema och Raphael Varane. 

Det återstår att se hur spelarna svarar på klubbens förslag men enligt ESPN:s källor ska den generella tongången i omklädningsrummet vara förstående för den tuffa situation som klubben befinner sig i. Spelarna gav i somras upp sina individuella bonusar för den vunna ligatiteln för att hjälpa klubben. 

TV: Zlatan räddar Milan med historiskt mål