Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Real Madrid redo med ett jättebud

Gareth Bale.Foto: BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Zinedine Zidane. Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Manchester Citys Raheem Sterling. Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Gareth Bale vantrivs och kräver att få lämna Real Madrid i januari.

Nu ersätts han – av Raheem Sterling?

Den spanska klubben förbereder ett bud på 750 miljoner kronor plus Bale för att få över 24-åringen från Manchester City, skriver Sky Sports.

Den walesiske 30-åringen har det inte lätt i Real Madrid. Inte den här säsongen heller.

Under sommaren var Zinedine Zidane tydlig med att han ville sälja Bale och i juli var yttern så gott som klar för en kinesisk klubb. Men övergången sprack i sista sekund och när transferfönstret hade stängts var han fortfarande en Real Madrid-spelare.

Många var förvånade över Zidanes nyfunna förtroende för Gareth Bale, som faktiskt fick starta flera matcher under säsongsinledningen. Men den senaste tiden har han hämmats av en vadskada.

Men relationen mellan spelare och klubb är knappast den bästa. El Mundo Deportivo, som hänvisar till radiokanalen Cadena Ser, skriver att Bale inte står i Madrid längre och att hans team jobbar för en flytt bort från La Liga-giganten redan i januari.

Har en usel relation med Zidane

Enligt radiokanalen kräver Bale, som har kontrakt med Real Madrid till sommaren 2022, att få lämna och pressar därför klubben till en flytt i vinter. Trots att Zidane har tagit ut Bale i startelvan flera gånger under hösten beskrivs deras relation som ”icke befintlig”.

Så sent som förra veckan skrev Marca att den kinesiska klubben Shanghai Shenhua har kontaktat Gareth Bale för en övergång.

Men det finns alternativ.

Gareth Bale har tidigare ryktats vara på gång till Manchester United, men nu skriver Sky Sports att 30-åringen kan komma att hamna i stadsrivalen City.

Enligt Sky Sports ska Real Madrid vilja ersätta Bale med Raheem Sterling och att de därför förbereder ett bud på 750 miljoner kronor plus Gareth Bale. De skriver vidare att representanter från Real Madrid kommer att åka till England för att granska Sterling under landslagsuppehållet.

Samtidigt uppges Manchester City i allmänhet – och Pep Guardiola i synnerhet – ha ett svalt intresse för Bale.

Nyligen sågades walesaren för sitt bristfälliga engagemang i Real Madrid. Klubbens förre anfallare Predrag Mijatović menar att Bale tycker att matcherna med landslaget är viktigare än Real Madrids.

– Det första han tänker på är Wales, sedan golf och sedan Real Madrid, sa han.

LÄS MER: Guide: Så här går Sverige till EM