Rafael Benitez. Foto: Biel Alino / Epa / TtRafael Benitez. Foto: Biel Alino / Epa / Tt
Rafael Benitez. Foto: Biel Alino / Epa / Tt
Florentino Perez. Foto: Luca Piergiovanni / Epa / TtFlorentino Perez. Foto: Luca Piergiovanni / Epa / Tt
Florentino Perez. Foto: Luca Piergiovanni / Epa / Tt

Real Madrid bekräftar – Benitez får sparken

Publicerad

Rafael Benitez sparkas som tränare för Real Madrid, det meddelade den spanska storklubben under kvällen.

Den franske legendaren Zinedine Zidane blir 55-åringens ersättare.

– Jag är mer exalterad nu än jag var dagen då jag skrev på som spelare, säger Zidane på en presskonferens.

Efter en mindre lyckad höst i Real Madrid har tränaren Rafael Benitez, som tillträdde i somras, många gånger ryktats hänga löst.

Tidigt under måndagen förekom uppgifter om att storklubben med presidenten Florentino Perez i spetsen, skulle ha ett krismöte på Bernabeu för att avgöra den kritiserade tränarens framtid.

"Spelarna tror inte på hans metoder och det finns ingen fungerande relation med flera av de tunga pjäserna i laget såsom James Rodriguez, Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo, Isco och Toni Kroos", skrev AS redan 16 december.

Och i kväll blev ryktena till tuff verklighet för spanjoren, som tidigare också tränat bland annat Valencia, Chelsea och Liverpool.

Zidane ersätter: "Viktig dag"

Benitez sparkas med omedelbar verkan från Real Madrid, det meddelades under en presskonferens.

– VI har tagit ett svårt beslut, särskilt för mig, att sparka Rafa Benitez, en mycket bra person, säger presidenten Florentino Perez, som också bekräftade att det blir Zinedine Zidane som tar över rollen som tränare i klubben.

– Jag är väldigt stolt för jag vet att för Zidane existerar inte ordet "omöjligt", säger Perez.

Zidane, som själv spelade i klubben mellan 2001 och 2006, säger:

– Det här är en viktig dag för mig. Jag är mer exalterad nu än jag var dagen då jag skrev på som spelare. Jag kommer att sätta mitt hjärta och min själ i det här jobbet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag