Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Real kan glömma nyförvärv i sommar

Eder Militao fick en tuff start i Real Madrid. Redan på första presskonferensen blev han yr i huvudet och fick avrbyta.
Eduardo Camavinga ser inte ut att hamna i Real Madrid i sommar.Foto: VINCENT MICHEL / ICON SPORT BILDBYRÅN

Real Madrid skulle köpa in Camavinga, Mbappé och Haaland. 

Men nu verkar coronaviruset få klubben att tänka om.

”Real Madrid planerar för en sommar utan nya värvningar”, skriver Marca.

För ett par veckor sedan avslöjade den spanska tidningen AS Real Madrids värvningsplan. 

Klubben står inför en generationsväxling och en del av klubbens nya plan var att värva in Stade Rennais 17-åriga underbarn Eduardo Camavinga redan i sommar. Därefter ska Kylian Mbappé ansluta sommaren 2021 och Erling Braut Haaland ytterligare ett år senare.

Men nu tvingar coronaviruset klubben att tänka om, enligt uppgifter till Marca. Den spanska tidningen skriver att Real Madrid beräknas förlora runt 1,6 miljarder kronor på grund av alltifrån minskade publikintänkter till intänkter från muséevisningar.

Gareth Bale och James Rodriguez måste lämna

”Situationen har lett till att Real Madrids styrelse planerar för en sommar utan några nya värvningar, där deras transfermål skjuts upp för tillfället”, skriver Marca.

Att värva nya spelare kommer bara vara möjligt om klubben lyckas sälja James Rodriguez och Gareth Bale. Då kan förutsättningarna ändras för att ta in exempelvis Eduardo Camavinga.

”Real Madrid har sagt till dessa spelare att antingen lyssna till andra bud eller vänta ett år innan de har möjlighet att göra flytten till Santiago Bernabeu”, skriver Marca.