Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Real-floppen klar för ny klubb – efter skandalen

Luka Jovic misslyckades i Real Madrid
Foto: JUAN MEDINA / REUTERS BILDBYRÅN
Det återstår att se om det går bättre i Eintracht Frankfurt
Foto: JAN HUEBNER/SCHEIBER, VIA WWW.IMAGO / IMAGO IMAGES/JAN HUEBNER WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Han kostade 600 miljoner kronor och planen var att så småningom ta över Karim Benzemas plats. 

Men allt ha gått fel för Luka Jovic, 23, i Real Madrid. 

Nu är prestigevärvningen klar för en återkomst i Eintracht Frankfurt – med en floppstämpel och en coronaskandal i bagaget. 

Sommaren 2019 rustade Real Madrid rejält i spelartruppen. Dyra värvningar gjordes för att föryngra spelartruppen. Eden Hazard, Ferland Mendy och Éder Militão plockades in, bland annat. 

Men det fanns fortfarande en lucka i tränaren Zidanes offensiv att fylla. För samtidigt som Gareth Bale började fokusera mer och mer på golf, blev pressen på Karim Benzema för stor – särskilt skulle han ta ett stort ansvar att axla Real Madrids offensiv efter Cristiano Ronaldos era. 

Samma säsong, 2018/19, svepte en tysk klubb förbi fotbollseuropa med orkanfart. Eintracht Frankfurt spelade en offensiv som heter duga. De dominerade i Bundesliga och tog sig hela vägen till semifinal i Europa League. Bakom jättesuccén fanns två nyckelfigurer – två offensiva pjäser – Sébastien Haller och Luka Jovic. Tillsammans gjorde duon hela 47 mål och spelade samba-fotboll, och ansedda The Guardian utsåg Jovic en anfallare som ”kommer dominera toppfotbollen i årtal framöver”. Men alla visste att succén innebar mer eller mindre att Haller och Jovic är förlorade för Frankfurt. 

Gjorde endast två mål

Och mycket riktigt blev det så. Sébastien Haller skre på för... West Ham (gick inte så bra där), och Luka Jovic skrev på för Real Madrid i en övergång som till sist landade på 60 miljoner pund. 

Då började det gå ut för serben. 

Första säsongen tenderar oftast vara rätt svår att hantera för de flesta spelare som flyttar till en storklubb. Luka Jovic nöjde sig med en bänkplats och totalt medverkade han i 27 tävlingsmatcher och mäktade med två mål. 

Dåligt? 

Det skulle bli värre. Den här säsongen har han inte heller fått till det och nu är han klar för en återkomst till Eintracht Frankfurt. Han kommer att spendera resten av säsongen i den tyska klubben. 

Struntade i regelverket

Tiden i Real Madrid sammanfattades väl av spanska tv-kanalen Cuatro som nöjde med att konstatera att det har endast blivit 208 spelminuter för 23-åringen. Samtidigt poängterar Cuatro att Jovic faktiskt har satt ett avtryck i Real Madrid – men inte på ett positivt sätt. 

I mars 2020 härjade coronapandemin runtom i världen. Då valde Luka Jovic att bryta mot Serbiens karantänsregler. När polisen öppnade en utredning ljög Jovic och sa att han inte visste om regelverket som tydligt påpekade att man ska sitta i karantän i 14 dagar om man kommer från utsatta länder. Detta trots att han själv hade skrivit under regelverket på flygplatsen innan avresan till Belgrad. 

Nu ska han på ett nytt äventyr, till en plats och en klubb han känner väl. Till ett lag som byggde och gav honom världens möjligheter för att lyckas. Vad han kommer göra de närmaste månaderna kommer definiera fortsatta karriären. Väljer han att vara en spelare i mängden, en stjärna som varade i en säsong, eller vill han vara bärande Real Madrid-spelare när säsongen 2021/22 drar i gång. För trots allt är Luka Jovic fortfarande bara 23 år gammal. 

Källor: Transfermarkt, tv-kanalen Cuatro, The Guardian och The Sun.

https://www.instagram.com/p/B1wu6cao9GN/