Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rasar – pekar ut två lögner: ”Fake news”

Foto: TOMAS RUBIA / CORDON PRESS BILDBYRÅN
Foto: ALTERPHOTOS / PANORAMIC / IMAGO/ALTERPHOTOS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Ronaldinho släpptes ur paraguyanskt fängelse i veckan. Men det var inte tack vare Leo Messi.Foto: NATHALIA AGUILAR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Leo Messi brukar hålla en tämligen låg profil i sociala medier.

Men två artiklar på bara några timmar fick argentinaren att se rött och trycka ut #FAKENEWS om ”lögn 1” och ”lögn 2” till sina 142 miljoner följare på Instagram.

Leo Messis namn dök upp i två något oväntade sammanhang under veckan.

Eller ja, det spekuleras lite då och då om att superstjärnan kan komma att lämna Barcelona. Oftast har det handlat om PSG som ny klubbadress - och argentinaren har då låtit det bara passera som ett rykte.

Leo Messi svar: ”#FAKENEWS”

Nu pekas Inter ut som en tänkbar destination - efter att Leo Messi ska ha hamnat i en konflikt med Barças ledning

– Han har ingen anledning att lämna Barcelona. Men om det händer en dag tror jag aldrig att han skulle gå till Inter, om det händer skulle det vara för en klubb i Kina eller MLS, svarade tidigare Barcelona-stjärnan Rivaldo.

Leo Messis svar? Ja, han var helt inne på Rivaldos linje.

”#FAKENEWS”, dundrade 32-åringen ut till sina över 142 miljoner Instagram-följare tillsammans med en skrämdump från argentinska sportsajten TNT Sports twitterkonto.

Leo Messi kallar det för ”lögn 1”.

”Lögn 2” handlar om en annan rubrik. Den handlar om att Leo Messi ska ha gått in med pengar för att lösa ut Ronaldinho från fängelset i Paraguay. Den tidigare brassestjärnan satt 32 dagar bakom lås och bom innan någon eller några betalade borgenssumman på drygt 17 miljoner kronor. Det är i nuläget oklart vem eller vilka som bistått med pengarna.

Dementerar Newell's-ryktet

Leo Messi tog även tillfället i akt att dementera en annat rykte som florerat de senaste veckorna. Att han ska vara sugen på att avsluta karriären i Newell's Old Boys hemma i Argentina.

”Vad som är sagt om Newell's Old Boys är också felaktigt. Tackar Gud för att ingen trodde på dem...”

Att Leo Messi tar till sociala medier för att dementera nyheter hör inte till vanligheterna.

Hans Instagram-konto fylls mestadels med matchbilder, reklamsamarbeten och bilder på barnen.