Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rånarligan sprängd – medaljen återfunnen

Så mycket kostar spelarna i alla lag
Både Isco och Zidane fick påhälsning av rånarna under året.
Foto: Susana Vera / Bildbyrån/REUTERS
Thomas Parteys silvermedalj har hittats.
Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/ULMER IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: LEIRE P J/DYDPPA/REX/SHUTTERSTOCK / LEIRE P J/DYDPPA/REX/SHUTTERSTOCK REX/SHUTTERSTOCK

En rånarliga har satt skräck i spansk fotboll.

Nu har polisen gripit fyra medlemmar i ligan och söker efter en femte.

Dessutom har Thomas Parteys silvermedalj från Champions League återfunnits.

Den nationella spanska polisstyrkan har gripit fyra personer som varit med i ligan som brutit sig in i flera fotbollsspelares hem. 

Samtliga gripna är albanska medborgare och en av personerna, ”M.Z”, är känd av polisen sedan tidigare då han redan 2007 deltog i en våldsam attack på tv-producenten José Luis Morenos herrgård, enligt källor till eldiario.es.

”Jag kommer leva i skräck”

Det senaste året har en ökänd liga slagit till mot flera La-Liga-spelare medan de spelat sina matcher. 

Värst av allt blev det för Álvaro Moratas fru, barn och hembiträde som var hemma samtidigt som rånarna kom kom.

”Jag är väldigt upprörd och jag kommer leva i skräck för en lång tid framöver. Det är svårt att släppa när något sånt här händer dig. Det är svårt att acceptera att platsen mina barn ska vara trygga och säkra på har inkräktats. Lyckligtvis är vi alla okej, det kunde ha varit mycket värre”, skrev Moratas fru Alice Campello på Instagram efter händelsen.

Utöver Morata är det 14 andra profilerade spanska fotbollsspelare som blivit utsatta för inbrott det senaste året och flera av dem är från Real Madrid.

Casemiros familj fick påhälsning under Madrid-derbyt och hans lagkamrater Isco och Lucas Vázquez hade gjort samma obehagliga upptäckt tidigare under sommaren. Dessutom fick tränaren Zinedine Zidane inbrott samma dag som Isco.

Hos stadsrivalen Atlético Madrid hade Thomas Partey inbrott två gånger under samma vecka och blev då bestulen på sin silvermedalj från Champions League-finalen 2016 samtidigt som hans hembiträde ska ha satts i handfängsel av tjuvarna, enligt spanska Cadena SER.

Moratas familj kan förhoppningsvis andas ut.
Foto: Jon Nazca / Bildbyrån/REUTERS

Femte medlem tros ha flytt landet

Polisens beslag kommer kunna härleda vilka inbrott som kan kopplas till ligan. En sak som är säker är att de var skyldiga till åtminstone ett av inbrotten i Thomas Parteys hus. Man hittade nämligen ghananens silvermedalj från Champions League tillsammans med hans pass.

Medaljen hittades i ett av tre tillslag mot adresser i Madrid och ett fjärde tillslag gjordes mot en adress i Toledo som tillhörde en av de gripna personerna. 

Polisen har också återfunnit en stor mängd stulna smycken och 10 000 euro (dryga 107 000 svenska kronor) i kontanter.

Utredarna letar även efter en femte medlem i ligan som tros ha flytt till ett land utanför EU. Den spanska domstolen har därför uppmanats att utfärda en internationell arresteringsorder mot honom.


TV: ALLT inför helgen i Sportklubben • Premier League • NHL • Motor


Missa inga sporthöjdpunkter i helgen