Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ramos ville inte synas i den bilden”

La Liga kan börja igen den 8 juni. Allt spel har varit stoppat sedan mitten av mars.
Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN

Real Madrids lagkapten Sergio Ramos nobbade det tv-sända videomötet mellan La Ligaspelare och den spanska regeringen. 

Enligt Mundo Deportivo är det på grund av missnöje mot hur regeringen har skött kontakten med spelarna under coronapausen.

”Ramos ville inte synas i den bilden”, skriver tidningen. 

Likt merparten av toppligorna i Europa så är den spanska högstadivisionen La Liga på väg tillbaka. Den 11 juni sparkar serien igång på nytt och inför återstarten hölls ett tv-sänt videomöte mellan ett antal La Ligastjärnor och representanter från den spanska regeringen, däribland hälsoministern Salvador Illa. 

Anledningen till mötet var att regeringen ville höra med spelarna hur de kände inför att återvända till spel efter nästan tre månaders paus. Men på mötet var bland andra Dani Carvajal, Koke Resurrección, Asier Illarramendi och Gerard Piqué. 

Men det fanns två tunga avhopp. 

Därför nobbade Messi och Ramos mötet

Dels nobbade Lionel Messi mötet av personliga skäl, dessutom vägrade Sergio Ramos att ställa upp. Enligt Mundo Deportivo är Real Madridkaptenen upprörd på hur regeringen skött kommunikation och förhandlingen med spelarna gällande att fotbollen ska starta upp på nytt och ville därför inte synas i det här sammanhanget. 

På mötet uttryckte framför allt Piqué kritik mot att spelarna får för kort tid med träning innan matcherna ska starta. Salvador Illa tog till sig av kritiken och tackade samtidigt spelarna för deras ”föredömliga beteende” under pandemin.