Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

PSG:s plan för att bilda ny drömtrio

Foto: BAGU BLANCO/PRESSINPHOTO/SHUTTER / BAGU BLANCO/PRESSINPHOTO/SHUTTER SHUTTERSTOCK
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM / STELLA PICTURES/NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM

PSG har påbörjat inköpslistan inför nästa säsong.

Högst upp på den: Leo Messi.

Enligt La Parisien är planen att Messi ska bilda en drömtrio med Neymar och Kylian Mbappé.

PSG åkte ur Champions League i semifinalen efter att Manchester City blivit för svåra. Och redan nu har klubbledningen börjat lägga upp planerna för nästa säsong.

Det stora målet på transfermarknaden: Leo Messi.

33-åringen har svarat för 36 mål och 11 assist för Barcelona den här säsongen och sitter som bekant på ett utgående kontrakt. Enligt Le Parisien är PSG övertygade om att värvningen ska vara möjlig och Messi finns med i deras plan för nästa säsong.

Men det innebär inte att någon av superstjärnorna Neymar och Kylian Mbappé ska bort. Förhoppningen är att Neymar, Mbappé och Messi ska bilda en ny drömtrio i PSG.

Messi vill inte lyssna – än

Enligt den brasilianske journalisten Marcelo Bechler ska PSG redan ha lagt fram ett kontraktsförslag för Leo Messis representanter. Det ska handla om ett tvåårskontrakt med option på ett tredje år. Och förslaget ska vara ”oslagbart”.

Messi själv ska dock ha meddelat att han inte vill höra någonting om några erbjudanden alls innan den här säsongen är över.

Hur stora chanserna är att han faktiskt flyttar? Förra sommaren talade allting för att en flytt var på gång, när han öppet kritiserade Barcelonas klubbledning. Men sen dess har stora förändringar skett i klubben och Messi tycks vara mer öppen för att stanna.

Vännen Luis Suarez tycker att han ska skriva på ett nytt kontrakt med Barcelona.

– Om Messi frågade mig som en vän skulle jag säga att jag inte kan föreställa mig honom någon annanstans än i Barcelona. Det skulle inte vara bra för honom, säger Suarez till spansk media.

– Det bästa vore om han hade tre, fyra, fem eller sex år till där han trivs som allra bäst. Barcelona är klubben som gett honom allt och han har gett allt till dem.