Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Domen: Angel Di Maria får fängelse

Foto: CHRISTOPHE SAIDI / FEP / PANORAMIC/IBL PANORAMIC
Foto: CHRISTOPHE SAIDI / FEP / PANORAMIC/IBL PANORAMIC
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/ULMER IMAGO SPORTFOTODIENST

Fotbollsstjärnan Angel Di Maria har dömts till ett års fängelse, efter att ha erkänt skattebrott.

Den vindsnabbe yttern ska ha förskingrat motsvarande drygt tolv miljoner kronor från spanska staten.

Han lär dock inte sitta av tiden i fängelse rent fysiskt, då det inte är nödvändigt i Spanien för brott som ger under två år.

De spanska skattemyndigheterna är inte att leka med.

Åtminstone inte för fotbollsspelare – fråga bara Cristiano Ronaldo och Lionel Messi.

Båda de har nämligen varit inblandade i skattehärvor, och Messi har till följd av detta dömts till 21 månader i fängelse. På grund av den spanska lagstiftningen behöver Messi dock inte sitta i fängelse rent fysiskt.

Cristiano Ronaldo åtalades i förra veckan för att ha gömt undan 145 miljoner kronor och riskerar upp till sju års fängelse. Men enligt radiokanalen Cadena COPE väljer nu Cristiano Ronaldo att betala skatteskulden för att undvika att skaka galler.

Betalade böter på 20 miljoner kronor

I dag kom dock beskedet att Angel Di Maria döms till fängelse. Argentinaren, som är en världsspelare och argentinsk landslagsman, har erkänt flera fall av skattefusk. Enligt Daily Mirror har han dömts till ett år i fängelse, efter att ha erkänt brottet där han ska ha gömt undan närmare 13 miljoner kronor under sin tid i Real Madrid.


LÄS MER: Vändning i Cristiano Ronaldo-såpan efter samtalet


Men i stället för att sitta av tiden kommer han att betala böter på närmare 20 miljoner kronor. Detta för att undvika rättegång i högsta domstolen i Spanien.

Angel Di Maria gjorde succé i Real Madrid och var bland annat bäst på planen i Champions League-finalen 2014, som Real Madrid vann i förlängningen.

Mourinho utpekad - men nekar till brott

José Mourinho pekades ut i skattehärvan i går.

Nu nekar Manchester United-tränaren till brott - via Gestifute Media.

"Mourinho betalade mer än 254 miljoner kronor i skatt, med en genomsnittlig skattesats på 41 procent under tre år fram till maj 2013 då han kom överens med spanska skattemyndigheter efter att reglerna ändrades 2015", skriver Gestifute Media i ett pressmeddelande.