Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Messi överens om kontrakt med Man City

Messi.Foto: NICK POTTS / STELLA PICTURES / PA
Bartomeu.Foto: EMILIO MORENATTI / AP TT NYHETSBYRÅN
Guardiola.Foto: MARTIN RICKETT / STELLA PICTURES / PA

Barcelonas klubbpresident Josep Maria Bartomeu kan tänka sig avgå. 

Men då ska Lionel Messi meddela offentligt att han stannar i klubben, enligt spanska tv-kanalen TV3.  

Samtidigt rapporterar argentinska journalisten Veronica Brunati att Messi ska vara överens med Manchester City om ett kontrakt.  

Det var tisdags som Barcelona bekräftade att Lionel Messi vill lämna storklubben. 33-åringen, som har spelat i Barcelona sedan han var tio år gammal uppges ha tröttnat på ledningen med Josep Maria Bartomeu i spetsen. 

Sedan dess har mycket hänt. Klubbens supportrar har stormat Camp Nou för att uttrycka sitt missnöje. Samtidigt som Messi själv inte har uttalat sig. Varken han eller klubbens president Bartomeu. 

Under torsdagen rapporterar spanska tv-kanalen TV3 att Bartomeu har funderat på att avgå, men på ett villkor.  

Uppges vara överens med City

Lionel Messi måste offentligt gå ut och meddela att han stannar i klubben, enligt TV3.

Argentinarens framtid har sedan chockbeskedet varit oviss. Rapporter från olika medier har kopplat ihop honom med en flytt till Premier League där Manchester City uppges vara favoriter. Dessutom ska PSG och Inter vara intresserade av den 33-årige anfallsstjärnan. 

Den argentinska journalisten Veronica Brunati skriver på Twitter att Lionel Messis beslut att lämna beror inte endast på Bartomeu. Brunati hävdar att 33-åringen ändå kommer lämna även om presidenten avgår. Anledningen är att han inte känner sig nöjd över projektet och viljan att tävla på den allra högsta nivån. 

Lionel Messi ska även vara överens med Manchester City om ett kontrakt. 

https://twitter.com/verobrunati/status/1298982377457250310https://twitter.com/footballespana_/status/1298977538891329537