Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Planen för att behålla Isak: Rejäl löneökning

Alexander Isak
Foto: JAVIER ETXEZARRETA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: XUNPLO / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

En klausul i kontraktet kan tvinga tillbaka Alexander Isak till Borrusia Dortmund i sommar. 

Nu förbereder Real Sociedad en avancerad plan för att behålla sin stjärna, enligt Mundo Deportivo. 

Alexander Isak har stått för en succésäsong i Spanien. På 34 ligamatcher gjorde han 17 mål. Det är han ensam svensk med att ha lyckats prestera.

Nu finns risken att Alexander Isak har spelat sin sista match i Real Sociedad. SportExpressen har tidigare skrivit om att Alexander Isaks förra klubb, Borussia Dortmund, har rätten att köpa tillbaka Isak för 300 miljoner kronor, trots att han står under kontrakt med ”La Real” även under nästa säsong. 

Den svenske stjärnan kan då, enligt spanska Diario Vasco, inte vägra en flytt tillbaka till Tyskland. 

”Alexander Isak kan inte vägra att återvända till Borussia Dortmund om den tyska klubben betalar klausulen om 300 miljoner”, har tidningen rapporterat.  

Isak kan få höjd lön

Nu gör Real Sociedad allt för att behålla sin stjärna. Mundo Deportivo skriver att klubben har kontaktat Borrusia Dortmund för att jobba fram en lösning. ”La Reals” ambition är att nå en ekonomisk överenskommelse med den tyska klubben för att få bort klausulen och därmed äga Isaks rättigheter till 100 procent, rapporterar den spanska tidningen. 

Samtidigt jobbar klubben på en parallell förhandling med Alexander Isak. De har erbjudit svensken ett kontrakt med en betydligt högre lön vilket skulle göra anfallaren till en av de bäst betalde spelarna i klubben. 

Vidare skriver Mundo Deportiva att klubben är optimistiskt gällande att ha ett nytt kontrakt klart innan EM inleds, då intresset kan öka för Isak under mästerskapet. 

Alexander Isak har tidigare sagt till Diario Vasco att hans inställning är att stanna kvar i Baskien. 

– Jag har kontrakt med La Real och det är det som är planen.