Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Planen: Dumpa fyra för att värva honom

Foto: ALBERT GEA / BILDBYRÅN REUTERS
Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA
Foto: EMILIO MORENATTI / AP TT NYHETSBYRÅN

Barcelona är redo att dumpa fyra spelare redan i januari. 

Detta för att möjligöra värvningen av Memphis Depay.

Bland annat väntas Martin Braithwaite och Samuel Umtiti lämna klubben, skriver spanska Sport. 

Efter en tugg höst såväl på som utanför planen väljer Barças tränare Ronald Koeman att rensa i truppen. 

Spanska Sport skriver att Holländaren har bestämt sig för att fyra spelare gjort sitt i klubben och ska lämna redan nu i januari.

Det rör sig om ytterbacken Junior Firpo, 24, brassen Matheus Fernandes, 22, samt mittbacken Samuel Umtiti, 27, och anfallaren Martin Braithwaite, 29. 

Det återstår dock att se huruvida katalanernas plan går i lås.

Braithwaite: ”Lyssnar inte på rykten”

Den danske anfallaren Martin Braithwaite värvades från Leganes som en nödlösning på katalanernas anfallsproblem för 185 miljoner kronor under januari 2020 men har sedan dess ryktats vara på väg bort från klubben. Barcelona vill nu göra plats för Lyons Memphis Depay och är därför angelägna att göra sig av med Braithwaite. 

Dansken har dock varit bestämd med att han gärna stannar i Barcelona och slåss för sin plats. Så sent som under måndagen sa Braithwaite till danska bold.dk att han inte lyssnar på rykten och trivs bra i klubben.      

– Jag är glad för jag är på ett fantastiskt ställe i mitt liv och jag känner att allt går bra, sa Braithwaite till tidningen.

Ytterligare en spelare som enligt AS kan bli svår att göra sig av med är mittfältaren Matheus Fernandes. Fernandes skrev på ett femårskontrakt med Barcelona i januari i år men anslöt till klubben så sent som i början av sommaren. 

Mittfältaren är dock inte önskad av Ronald Koeman och i somras var Barça överens med Monaco om att låna ut spelaren men Fernandes agenter avrådde då en flytt. 

Det har placerat Fernandes djupt in i Koemans frysbox. 

Finns intresse från toppklubbar i Serie A

När det kommer till ytterbacken Junior Fripo ser det däremot ut som om Barcelona närmar sig en lösning. Spelaren som värvades från Real Betis 2019 har dragit på sig intresse från bland annat Inter och Napoli. Han väntas lämna på lån med en utköpsoption på strax över 200 miljoner kronor. Barcelona kommer dock inte att sälja för mindre då Real Betis har rätt till en del av övergångsumman. 

När det kommer till Samuel Umtiti så erbjöds han till en rad klubbar redan i somras men mittbacken vägrade även han att lämna. Fransmannen ska nu ha gått med på en flytt för att få speltid och det enda som skulle kunna förhindra en flytt är mittbackens skadehistorik. Bland annat har en återkomst till Lyon pekats ut som en möjlighet för Umtiti. 

TV: ”Zlatan kan locka över Ahmedhodzic”