Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

PL-klubb redo med jättebud efter succén

Foto: ALBERTO ESTEVEZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: GORKA ESTRADA / EPA EFE

Först succé i Eredivisie, sen i La Liga.

Snart i Premier League?

Wolverhampton är redo att betala drygt 240 miljoner kronor för att köpa loss supertalangen Martin Ödegaard, 20, från Real Madrid i vinter, skriver Daily Mirror. 

Efter två minst sagt lyckade utlåningar till holländska Heerenveen och Vitesse bad Martin Ödegaard Real Madrid om en längre utlåning.

I somras skrev han på för två år i Real Sociedad.

Och den norske supertalangen har fått en väldigt fin start på La Liga-säsongen. Den 20-årige mittfältaren har inte bara varit dominant i succélaget La Real och utsetts till månadens spelare i klubben – han har också pekats ut som en av ligans absolut hetaste spelare.

Real Madrid, som äger Ödegaard, följer utvecklingen noga och har vid flera tillfällen uttryckt sin glädje över mittfältarens fina start i Baskien. 

Samtidigt har Ödegaard själv sagt att det långsiktiga målet är att komma tillbaka till Real Madrid och slåss om en plats i startelvan inom de närmaste två åren.

Vill du ha mer sport i ditt flöde? Följ SportExpressen på Instagram!

Har skickat ner spioner till Spanien

Men det är knappast självklart att det blir så.

Ödegaards imponerande start i La Liga, med två mål och två assist på sju matcher, har fått flera utländska klubbar att intensifiera sitt intresse för den vänsterfotade bolltrollaren. Nu skriver Daily Mirror att Wolverhampton nyligen skickade ner spioner till Spanien för att scouta Ödegaard och att de efter de två senaste matcherna är säkra på sin sak.

Enligt tidningen ska klubben vara beredd att betala drygt 240 miljoner kronor i vinter för att köpa loss honom från Real Madrid, som enligt spanska uppgifter är villig att förhandla.

Under sin korta tid i San Sebastián-klubben har Martin Ödegaard inte bara imponerat på planen.

Expertisen beskriver en extremt ambitiös ung fotbollsspelare som inte lämnar något åt slumpen.

– Han är väldigt mogen mentalt och han överraskar med sina dagliga uppoffringar på träningsanläggningen. Han är en av de första som kommer till träningen och är i regel sist att lämna den. Varje dag, sa AS-journalisten Roberto Ramajo nyligen enligt Dagbladet. 

Real Sociedad förlorade med 3-2 bort mot Sevilla på söndagskvällen. Ödegaard gjorde en assist. Alexander Isak inledde på bänken, byttes in med en knapp halvtimme kvar att spela med förblev mållös.

FÅ BÄST KOLL! Missa inga nyheter om ditt favoritlag – få största nyheterna i Messenger