Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pique ger upp titeln – då slår tränaren tillbaka

Här anländer Barcelona-spelare för att göra hälsokontroller och bli testade för coronaviruset inför omstarten av La Liga.
Pique.Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Quique Setién.Foto: MARC GONZALEZ ALOMA/ACTION PLUS/SHUT / MARC GONZALEZ ALOMA/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTT

Barcelona spelade oavgjort mot Sevilla under fredagen. 

Då ger mittbacken Gerard Pique upp kampen och titeln och utropar Real Madrid som segrare. 

Men tränaren Quique Setién slår tillbaka. 

– Han kommer tänka annorlunda imon, säger han. 

Barcelona-försvararen Gerard Pique var uppgiven efter 0-0-matchen mot Sevilla på fredagen. Det katalanska laget tappade därmed två poäng i kampen om titeln med ärkerivalen Real Madrid. 

– Det kommer bli väldigt svårt att vinna ligan. Det oavgjorda resultatet innebär att vi inte har det i egna händer och jag inte föreställa mig att Real Madrid kommer tappa de poäng som krävs för att vi ska vinna, sa Pique efter matchen. 

Barcelona-tränaren Quique Setién är dock inte lika pessimistisk som Pique och tror fortfarande att Barca kan vara med och utmana om titeln i La Liga. 

Möter Isaks Real Sociedad

– Jag tror att Piques ord kommer från frustration. Jag är säker på att han kommer att tänka annorlunda imon. Jag är övertygad om att Real Madrid inte kommer att vinna varje match. Vi har det inte längre i egna händer men vi måste vara optimistiska. 

Real Madrid besegrade Valencia med 3–0 under torsdagen och möter Alexander Isaks Real Sociedad på söndagen. Då har Madridklubben, som spelat en match mindre än Barcelona, chansen att ta över serieledningen från ärkerivalen. 

Sevilla ligger trea i ligan med totalt 52 poäng. 13 poäng bakom Barcelona. 

Barcelonas Gerard Pique och artisten Shakira är ett par sedan många år. Här är tio sportstjärnor som blivit tillsammans med en kändis.