Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi får nya besked varje dag som går”

Alexander Isak befinner sig för tillfället i karantän i Spanien där han tillhör Real Sociedad. I en intervju med SPORTlib berättar han om sin tillvaro.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Spanien har drabbats hårt av coronapandemin - och det råder bland annat utegångsförbud för befolkningen.

Nu berättar Alexander Isak om situationen i landet.

– Är man ute lär polisen förhöra dig, säger Isak i en exklusiv intervju med SPORTlib, som från och med söndag även kommer visa gamla klassiska AIK-matcher på FollowUS AIK.

Spanien har drabbats hårt av coronaviruset och hela landet har satts i karantän. Den totala dödssiffran i landet är nu 4 858, enligt Sky News.

Utomhus ligger de spanska gatorna ödsliga. Ingen biltrafik och ingen rörelse. 

Spanien har infört drastiska åtgärder för att minska smittspridningen. Det nationella nödläget som rått i över 11 dagar har förlängt till och med den 12 april.

Isak om livet i Spanien

Den svenska landslagsstjärnan Alexander Isak, som till vardags spelar i Real Sociedad, vittnar om vardagen från sitt hem i San Sebastian.

– Man får inte lämna sitt hem om man inte ska handla mat, läkemedel eller ett jobb att gå till vilket inte många har just nu. Är man ute på gatan lär polisen stoppa och förhöra dig, säger Isak i en exklusiv intervju med SPORTlib.

Isak fortsätter:

– Det är tråkigt och det är en ganska speciell situation med tanke på att vi inte vet hur det utspelar sig. Det blir värre och värre, vi får nya besked varje dag. Först skulle vi sitta hemma i tre dagar och sedan la de på fem dagar till, nu har de lagt på ytterligare elva dagar. Det snackas om mer. Det är jobbigt att vara ovetandes. Man får göra sin del och stanna hemma, förklarar han lugnt.

”Det är inte optimalt”

Trots att den spanska fotbollssäsongen pausats på obestämd tid behöver Isak fortsätta hålla i gång kroppen.

– Det är klart det inte är optimalt att inte röra på sig. Jag har en ganska bra yta att röra på mig hemma men det blir inte optimalt att gå från att träna och springa varje dag till att vara hemma som vi har varit i två veckor. Det lär bli ett tag till.

På frågan hur han får dagarna att gå, svarar Isak:

– Jag sover ganska länge nu när man har chansen. Annars tränar jag på dagen, spelar tv-spel och käkar mat. Jag snackar med vänner. Just nu spelar jag Call of Duty.

Alexander Isak har gjort stor succé i Real Sociedad så här långt. Svensken har smällt in sju mål i La Liga och sju i den spanska cupen, varav två mål mot självaste Real Madrid på Santiago Bernabeu.

Visar gamla klassiska AIK-matcher

Intervjun med Alexander Isak gjordes i samband med att SPORTlib kommer att visa gamla klassiska matcher från och med söndag på FollowUs AIK.

Först ut är Alexander Isaks allsvenska debut mot Östersund från den 7 april 2016. 

– Jag minns allt från den matchen, säger Alexander Isak.

AIK Fotbolls marknadschef, Fredrik Söderberg om initiativet:

– Våra supportrar törstar efter fotboll och vi är så klart glada över att kunna ge något tillbaka genom dessa höjdpunkter på vår officiella klubb-TV.

Alexander Isak började i AIK som femåring. I dag tillhör han Real Sociedad i spanska ligan och tar fotbolls-Europa med storm.