Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ödegaards svar efter ryktet: ”Sinnessjukt”

Foto: XUNPLO / BILDBYRÅN
Foto: ANDERS HOVEN / DIGITALSPORT BILDBYRÅN

3,7 miljarder kronor.

Så mycket kräver Real Madrid för att släppa den norske supertalangen Martin Ödegaard, enligt Marca.

Nu kommenterar 20-åringen för första gången de sensationella uppgifterna.

– Det är sinnessjuka summor och jag tycker inte att jag är värd så mycket, säger han enligt Dagbladet. 

Efter två succéartade lånesejourer i Holland, först i Heerenveen, sen i Vitesse, stod det i somras klart att Martin Ödegaard lånats ut ännu än gång.

Den 20-årige norrmannen, som tillhör Real Madrid, skrev då på ett två år långt låneavtal med Real Sociedad och där har det blivit succé. Mittfältaren utsågs nyligen till månadens spelare och har totalt noterats för två mål och två assist på åtta omgångar.

I Spanien har det viskats om att Real Madrid följer utvecklingen med häpnad och att de kan tänka sig att kalla tillbaka supertalangen tidigare. 

Ödegaard själv har hela tiden poängterat att han inte har bråttom. Det var han själv som bad om att få bli utlånad i två säsonger för att få lugn och ro och komma in i La Liga i sin egen takt.

Ödegaard: ”Sinnessjukt, inte värd så mycket”

Att Real Madrid har stora framtidsplaner för den norske mittfältaren råder det ingen tvekan om. För ett par dagar sedan rapporterade huvudstadstidningen Marca att Real Madrid har en hisnande utköpsklausul i sitt avtal med Ödegaard.

Parterna tecknade nyligen ett nytt kontrakt över säsongen 2022/2023 och enligt Marca ska klubben ha satt en utköpsklausul på 3,7 miljarder kronor. I jämförelse uppges Neymars dito ligga på 1,6 miljarder kronor.

Martin Ödegaard befinner sig för närvarande i Oslo för Norges kommande EM-kvalmatcher mot Spanien och Rumänien. Där fick han också frågan om den häpnadsväckande prislappen.

– Jag har sagt det förut: Det är sinnessjuka summor i fotbollen och jag tycker inte att jag är värd så mycket. Om summan stämmer? Det har jag inget behov av att kommentera, säger han enligt Dagbladet. 

– Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte. Hade jag vetat det hade jag ändå inte sagt något.


FÅ BÄST KOLL! Missa inga nyheter om ditt favoritlag – få största nyheterna i Messenger

LÄS MER: Sveriges grupp i EM-kvalet – och förutsättningarna

LÄS MER: Sveriges trupp i EM-kvalet mot Malta och Spanien