Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ödegaard förbluffad – tog emot bisarrt pris

Han har fått en succéstart i Spanien.

Nu har supertalangen Martin Ödegaard, 20, utsetts till månadens spelare i Real Sociedad.

Norrmannen såg förbluffad ut då han tog emot det bisarra priset, skriver Dagbladet. 

Martin Ödegaard har imponerat stort under säsongsinledningen.

Förra helgen blev han stor hjälte när Real Sociedad vann med 2-0 mot dåvarande serieledaren Atlético Madrid och norrmannen har noterats för två mål på fem ligamatcher för sin nya klubb.

Nu har han också prisats för sina insatser.

Den norske mittfältaren utsågs till klubbens bäste spelare för månaden. Nyligen fick han ta emot sitt pris, som varken var en statyett eller något annat man förknippar med den typen av utmärkelser.

Han fick en död fisk.

Martin Ödegaard såg förbluffad ut då han mottog priset på en mataffär i sin nya hemstad San Sebastian, där mängder av supportrar fanns på plats för att få 20-åringens autograf.

Martin Ödegaards bisarra pris i Spanien

Enligt uppgifter till Dagbladet ska det ha funnit en, något krystad, tanke bakom det märkliga priset, då Norge är vida känt för sin fiskeindustri. Martin Ödegaard tillhör fortsatt Real Madrid och är utlånad till den baskiska ligakonkurrenten i två säsonger.

I Spanien har det skrivits att Ödegaard själv hade som önskemål att bli utlånad i just två säsonger, då han vill ha tid på sig att etablera sig i ligan – så att han kan komma tillbaka till Real Madrid och konkurrera om en startplats i superlaget om ett par år.

I Real Sociedad har han redan hunnit utveckla en tajt vänskap med klubbens andre skandinaviske supertalang: Alexander Isak. Svensken gjorde sin första start mot Atlético Madrid förra helgen och i går kom även första målet när han hoppade in mot Espanyol.