Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya superlöftet: ”Ville klippa mig som Iniesta”

Supertalangen Pedri, 17, är klar för Barcelona från och med i sommar.
Andres Iniesta är 17-åringens stora Barça-idol.Foto: MICHAEL SOHN / AP
”Jag kom hem en dag och sa att jag ville klippa mig som Iniesta”, berättar Pedri.Foto: FRANCISCO SECO / AP

Supertalangen Pedri, 17, är klar för Barcelona från och med i sommar. 

I en intervju med Mundo Deportivo berättar han om tankarna kring Messi, och vem hans stora Barçaidol egentligen är. 

– Jag kom hem en dag och sa att jag ville klippa mig som Iniesta, säger han. 

Den blott 16-årige Pedro González, även kallad ”Pedri”, debuterade för Las Palmas i spanska andradivisionen i augusti 2019. Därefter gick det fort. 

Barcelona knackade tidigt på dörren och 25 november, samma dag som han fyllde 17, stod det klart att han flyttar från Kanarieöarna till Katalonien och Barça i sommar. I en intervju med Mundo Deportivo berättar han om tankarna kring flytten – och nye lagkamraten Lionel Messi. 

– Sanningen är att jag inte vet vad som kommer att hända, han kommer att ge mig något i omklädningsrummet. Han är den bästa spelare jag sett i mitt liv. Allt är redan sagt om Messi, säger han. 

Ville klippa sig som Iniesta

För Mundo Deportivo avslöjar Pedri att hans stora idol inte är Messi, utan en annan stor Barçaprofil – Andres Iniesta. Enligt 17-årigen själv är det många som jämfört Pedris spelstil med just Iniestas. 

– Jag har alltid sagt att han är min idol och han kommer fortsätta vara det tills jag dör. Jag hoppas att jag kan uträtta saker han gjort.  Som en liten grabb så kom jag hem en dag och sa att jag ville klippa mig som Iniesta, men min pappa sa att man inte klipper sig så där, utan att det var hans hår, då svarade jag att det inte längre var nödvändigt, säger Pedri.

Pedri: ”Jag har det där Barça-DNA:t”

Hittills så har det blivit 24 matcher i Segundan för Pedri. På dessa matcher har den offensiva mittfältaren gjort tre mål och fyra assist. Tror Pedri att han kommer passa in i ett av världens bästa klubblag? 

– Ja, jag tror det, jag har det där Barça-DNA:t. Jag har så klart mycket att lära, men Las Palmas spelar ett liknande spel, så jag tror att en dag så kommer jag spela naturligt med dem, säger Pedri till Mundo Deportivo.