Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya beskedet: Barça kan glömma Neymar

Från 2017: Neymar höll inte igen med kritiken mot sin förra klubb Barcelona efter debuten för Paris Saint-Germain.
NeymarFoto: BENOIT TESSIER / REUTERS BILDBYRÅN
Neymar I BarcelonaFoto: MICHAEL SOHN / AP TT NYHETSBYRÅN

Barcelona kan glömma Neymar. 

Det säger en källa inifrån klubben till den katalanska tidningen L'Esportiu.  

– Det är en utopisk fantasi, säger källan.

Det har länge rapporterats att Barcelona ska vilja värva tillbaka Neymar. Brassen lämnade Camp Nou när han skrev på för PSG i en affär som var värd över två miljarder kronor sommaren 2017. 

Nu skriver dock L'Esportiu att den katalanska klubben kan glömma att värva hem Neymar. 

En källa inom klubben ska ha sagt till tidningen att det är omöjligt för dem att genomföra affären i sommaren, och att en värvning av Inters Lautaro Martinez ligger närmre till hands och anses mer genomförbar.

– Det är tydligt att vi vill signa Neymar, men vi måste vara realistiska och en återkomst för honom den här sommaren är praktiskt taget omöjlig. Det är en utopisk fantasi. Det är mer troligt att vi värvar Lautaro, ska källan ha sagt.

Barcelona förlorar miljarder

Även Martinez kommer att bli dyr för Barcelona att värva, då prislappen är satt till över en miljard. Men det är framför allt Neymars höga lönekrav som sätter käppar i hjulen, enligt spanska medier. 

– Om vi måste sänka lönerna signifikativt, hur kan man då förvänta sig att Neymar ska komma? En spelare som tjänar mer än 300 miljoner per säsong? Omöjligt, säger källan till L'Esportiu. 

Samtidigt rapporteras det att Inter är villiga att lyssna på vilka spelare som Barcelona kan erbjuda i utbyte mot Martinez, därför är det inte säkert att han blir så dyr som prislappen ger uttryck för. 

Barcelona förväntas förlora mellan två och fyra miljarder till följd av coronakrisen och dess effekter på fotbollsmarknaden. 

Diego Costa och Antonio Conte drog inte jämnt under tiden i Chelsea. I en intervju med ESPN Brasil kommer Costa med vass kritik mot sin förra tränare.