Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nobbar Barça – kan hamna i PL

Ousmane Dembélé
Foto: AGENCIALOF/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK / AGENCIALOF/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Barcatränaren Xavi Hernandez
Foto: ALEJANDRO GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ousmane Dembélé sägs nobba en fortsättning i Barcelona. 

Enligt spanska Sport lockar en mångmiljonlön utomlands. 

Förväntningarna var höga när Barça värvade Ousmane Dembélé från Borussia Dortmund år 2017.   Inte minst med tanke på prislappen och katalanerna betalade över en miljard kronor för en då 20-årig Dembélé. 

Någon succé har det däremot inte blivit. Fransmannen har visserligen gjort 30 mål och spelat fram till ytterligare 20 på 120 matcher för Barcelona men han har även spenderat långa perioder utanför planen gymmet för att återhämta sig från diverse skador. 

Trots det ser klubbens nye tränare Xavi Hernandez en fin framtid i klubben för 24-åringen, vars kontrakt går ut i sommar. Dembélé har fått hoppa in i klubbens två senaste matcher och inför matchen mot Villarreal den gångna helgen berättade Xavi att han pratat med Dembélé om framtiden. 

– Jag gjorde klart för honom hur viktig han var inte bara för mig den här säsongen, utan för framtiden, har Xavi tidigare sagt enligt Diario AS.  

Tränaren hoppas att Dembélé förlänger sitt kontrakt med Barça. 

– Det beror på honom. Förhoppningsvis kan han förnya sig eftersom han är en spelare som kan göra skillnad under de närmaste åren. 

Uppgifter: Nobbar Barça

Så ser det inte ut att bli fallet. 

Barça dras med ekonomiska problem samtidigt som Dembélé hör lockrop från utländska klubbar. Enligt Sport har fransmannen tackat nej till Barcelonas kontraktsförslag och därför kan lämna klubben gratis i sommar. 

Vidare skriver tidningen att Dembélé kan få betydligt mer ekonomiskt lukrativa avtal någon annanstans. Bland annat ska Newcastle – med sin nye förmögna ägare i spetsen – vara intresserade av att knyta till sig Dembélé. Det har rapporterats om att Newcastle vill erbjuda honom ett kontrakt värt runt tre miljoner kronor i veckan, något Mundo Deportivo skrivit om.   

Tidigare transferfönster har även Manchester United visat intresse för fransmannen. 

TV: PSG:s Mardröm – Neymar bärs ut på bår