”När jag är 55 år ska jag sitta på läktaren”

Foto: Alavés
Foto: MARIA JOSE SEGOVIA/SHUTTERSTOCK / MARIA JOSE SEGOVIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

John Guidetti har saknat speltid i Alavés. 

Men den här säsongen hoppas han att det blir annorlunda. 

– Jag vill ändra på uppfattningen Alavés har om mig, säger Guidetti enligt Fotbollskanalen

John Guidetti har tillhört Alavés sedan 2018 men har sedan en längre tid tillbaka haft svårt att få ihop speltid i den spanska klubben. Förra året var den svenske anfallaren utlånad till tyska Hannover men återvände sedan till Spanien där han fortsatt fick se sig utanför startelvan. 

I april gjorde Guidetti mål mot Valencia, hans första i La Liga på över två år. 

29-åringens kontrakt går ut nästa sommar och ser ut att bli kvar i klubben över den kommande säsongen. På en presskonferens inför La Liga-premiären säger Guidetti att han vill stanna i klubben, men samtidigt hoppas på mer spel än tidigare. 

– Den här försäsongen har varit väldigt viktig för mig, att få spela nästan alla matcher och känna mig bättre fysiskt. Du kan träna var dag men fotboll spelas på planen. Jag har en bra känsla nu, säger Guidetti enligt bloggen Headlines på Fotbollskanalen. 

John Guidetti vill ändra Alavés uppfattning

Den tidigare U21-guldhjälten menar att den nya tränaren Javier Calleja litar mer på honom och att de pratar mer. 

– Jag älskar att spela, inte att sitta på läktaren. När jag är 55 år ska jag sitta på läktaren och kolla på matcher, men nu vill jag spela, säger Guidetti enligt Fotbollskanalen. 

– Jag trivs här och jag vill stanna. Jag vill ändra på uppfattningen Alavés har om mig. Jag vill visa vilken spelare jag är. Jag vet att jag har nivån att klara mig mycket bra i Primera División. 

Alavés möter Real Madrid i sin La Liga-premiär på lördag 22.00. 

https://twitter.com/Alaves/status/1425782641517858817