Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mystisk man avslöjad – var på plats för Isak

Foto: JUAN HERRERO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALBERTO ESTEVEZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Manchester Uniteds chefsscout var på plats när Real Sociedad krossade Valencia.

Hans uppdrag? 

Titta på Alexander Isak och Martin Ödegaard.

”Han var nöjd med vad han fått se av svensken”, skriver El Diario Vasco.

Med sina 14 mål under säsongen, sju i ligan och lika många i cupen, är Alexander Isak succélaget Real Sociedads skyttekung den här säsongen.

Det blev dock inga mål mot Valencia.

La Real körde över toppkonkurrenten med 3-0 hemma på Estadio Anoeta, men den svenske anfallsstjärnan fick, efter att ha gjort mål i tre raka ligamatcher, kliva av mattan mållös. Och det inför ögonen på Manchester United.

Det var den baskiska tidningen El Diario Vasco som under måndagen avslöjade att en scout, som inte ville berätta vilken klubb han jobbade för, var på plats under matchen för att bland annat titta på den unge svensken. 

”Han var nöjd med vad han fått se av den svenske forwarden (Isak)”, skrev tidningen.

Manchester Uniteds scout Marcel Bout tittade på Alexander Isak.Foto: El Diario Vasco

Manchester United tittade på Alexander Isak

Tidningen publicerade en bild på scouten och nu står det klart vilken scout det handlar om.

Bilden har nämligen snappats upp av Manchester Evening News, som under tisdagen publicerade en artikel där det framgår att scouten i fråga är Manchester Uniteds chefsscout Marcel Bout. Enligt den brittiska tidningen ska Bouts primära skäl till San Sebastián-resan ha varit att titta på Isaks lagkamrat Martin Ödegaard.

Alexander Isak, 20, lämnade Borussia Dortmund för Real Sociedad under sommaren. Den tyska klubben har en återköpsklausul som ger dem rätten att värva tillbaka Isak för cirka 350 miljoner kronor.

För övriga klubbar är det en helt annan klausul som gäller, något som innebär att exempelvis Manchester United måste betala omkring 750 miljoner kronor om de skulle få för sig att värva anfallaren.