Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mourinhos två krav – för att återvända

José Mourinho. Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Gareth Bale och Casemiro. Foto: ANDREA COMAS / AP TT NYHETSBYRÅN

En knapp månad har gått sedan han fick sparken.

Men José Mourinho kan redan vara på väg tillbaka till toppfotbollen.

Enligt Mundo Deportivo har portugisen två krav för att återvända till Real Madrid.

Efter en resultat- och spelmässigt svag höst fick José Mourinho till slut sparken från Manchester United i december.

1-3 förlusten mot ärkerivalen Liverpool blev för mycket, och Mourinho ersattes av Ole Gunnar Solskjaer som fått en flygande start på sin tränarkarriär på Old Trafford. 

Men trots det tidiga avskedet från Manchester United kan Mourinho snart vara tillbaka på en tränarbänk i den europeiska fotbollens absoluta toppskikt.

Enligt Mirror har portugisen redan tackat nej till att ta över Benfica - i stället ska det hetaste spåret vara en återkomst till Real Madrid. 

Real Madrid har så här långt haft en riktig katastrofsäsong och ligger tio poäng bakom Barcelona i La Liga. Marängerna har redan förlorat sex ligamatcher, och det senaste nederlaget kom hemma mot Real Sociedad i söndags kväll. 

Mourinhos krav på Real Madrid

Real Madrid har redan sparkat en tränare den här säsongen, efter att Julen Lopetegui fick gå efter den svidande 1-5 förlusten i El Clasico. Trots det sitter hans ersättare Santiago Solari säkert, då klubbens president Florentino Perez ska ha tröttnat på lagets svaga prestationer. 

Perez har tidigare uppgetts vara positivt anställd till att Mourinho återvänder, men enligt Mirror har portugisen två krav på Real Madrid - båda relaterade till transfermarknaden. 

Mourinho vill ha garantier på att han kommer att få en rejäl summa pengar att spendera på spelare i sommar. Enligt uppgift vill Mourinho värva en anfallare och en försvarare. 

José Mourinho tränade Real Madrid 2010-2013, och lämnade därefter klubben för att återvända till Chelsea.