Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Missar flera matcher – osäker inför VM-kvalet

Foto: PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK / PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

I matchen mot Sevilla klev Alexander Isak av skadad.

Nu kommer beskedet – svensken missar flera matcher enligt, Diario Vasco.

Alexander Isak har inte haft den perfekta starten på säsongen. Svensken har spelat samtliga fem matcher i La Liga för Real Sociedad, men han har inte gjort mål än.

Missar fyra matcher

I senaste matchen mot Sevilla i söndags klev han även av skadad i den första halvleken. Nu kommer beskedet från Spanien.

Isak kommer att missa de fyra kommande matcherna, enligt Diario Vasco.

Real Sociedad bekräftar på sin hemsida att Isak drabbats av en muskelskada på vänster lår, och att rehabträning har inletts. Klubben skriver att Isak kan vara tillbaka ”beroende på hur symtomen utvecklar sig”.

Osäkert inför VM-kvalet

Landslagsanfallaren har varit avgörande för Sverige i VM-kvalet och gjorde mål mot Spanien i början av september i 2-1-vinsten.

Nästa landslagsmatch är 9 oktober i VM-kvalet mot Kosovo och nu ser det osäkert ut för svensken inför den matchen.

Förbundskaptenen kommenterade skadan till Aftonbladet under måndagen.

– Det är alltid tråkigt när våra spelare inte kan spela i sina klubblag. Vi har en bra dialog med Alexander och hans klubb och hoppas så klart att han ska komma tillbaka snabbt i spel.

Men förbundskaptenen vill inte spekulera i eventuell rehabtid.

– När det gäller kommunikation kring eventuella skador så sköts det av klubben. Jag tar ut truppen den 28/9. Att spekulera nu kring vilka spelare som är med är helt ointressant för mig. Mycket kan hända innan truppen tas ut.