Lionel Messi på Ibiza. Foto: /IBL / /IBL CORDON PRESSLionel Messi på Ibiza. Foto: /IBL / /IBL CORDON PRESS
Lionel Messi på Ibiza. Foto: /IBL / /IBL CORDON PRESS
Restaurangnotan.Restaurangnotan.
Restaurangnotan.

Messis svar – efter sanslösa krognotan

Publicerad

Fotot visar en restaurangnota på motsvarande 364 500 kronor. Den påstås tillhöra Leo Messi – och har spridits i sociala medier under helgen.

Men vad är sanningen om kvittot?

"Ett sånt sätt att snack skit", skriver Messi själv i en Instagram-kommentar enligt Mirror.

41 flaskor champagne av märket Dom Perignon för totalt en kvarts miljon.

Sju hamburgare för drygt 1000 kronor – styck.

Åtta quesadillas för 850 kronor styck.

Fruktkorgar för 9 600 kronor.

Det är några av läckerheterna som listas på den otroliga restaurangnotan. Totalt gick måltiden på motsvarande 364 500 kronor. Dyrt – men då fick man 22 flaskor vatten (varav 9 kolsyrade) och 19 Coca-Cola (varav 1 light) på köpet.

Notan kommer från restaurangen Club Restaurant Cabaret på Ibiza. Den publicerades av Twitter-kontot "Messi10Stats", som påstod att det var Barcelona-stjärnans. 

Leo Messi uppdaterar själv

Bilden spreds snabbt på sociala medier. Och Messi var verkligen på Ibiza under den senaste veckan, tillsammans med bland andra Luis Suarez och Cesc Fàbregas. Många var övertygade om att notan måste ha härröra från en kväll när de tre superstjärnorna festat loss på den spanska partyön.

Men på söndagen kom Leo Messi själv med en uppdatering, skriver Mirror.

När Instagram-kontot Juezcentral återpublicerade bilden, gick Messi in och kommenterade: "Hahahahahaha, ett sånt sätt att snacka skit. Som de hittar på. Det gulligaste är att alla tror på det", skriver Messi.

Instagram-bilden togs senare bort, och med den försvann även Messis kommentar.

Natten mot söndag publicerade argentinaren en ny bild på Instagram, föreställande sig själv och sina söner. Bildtexten var kort och gott fem "gråtskratt"-emojis: 😂😂😂😂😂

https://www.instagram.com/p/BVdRGsUFUlk/?taken-by=leomessi
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag