Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Messis fina hyllning till Diego Maradona

Messi i Old Boys-tröjan.
Foto: C More
Maradona i Old Boys.
Foto: IMAGO/LATINPHOTO/IBL
Foto: JOAN MONFORT / AP TT NYHETSBYRÅN

Här är Lionel Messis hyllning till Maradona. 

Argentinaren spelade matchen mot Osasuna iklädd Maradonatröja. 

Och efter sitt mål i den 73:e minuten visade han upp den. 

Lionel Messi gjorde 4-0 hemma mot Osasuna - då hyllade han sin bortgångne landsman Diego Maradona. Maradona anses av många vara den störste spelaren genom tiderna och gick bort i onsdags vid en ålder av 60 år. 

Spelade i Maradonatröja

Efter att ha borrat upp bollen i det bortre krysset i den 73:e minuten tog Messi lugnt av sig sin matchtröja, kysste sina händer, höjde armarna i skyn och blickade upp mot himlen. 

Under hela matchen hade Messi nämligen burit en annan klubbs tröja - Maradonas från det argentinska laget Newell's Old Boys. När Messi hittade rätt så valde han att visa tröjan som en hyllning till den botgånge stjärnan. 

”Ett mål av Messi tillägnat Maradona som den store mannen hade varit stolt över”, skriver den engelske fotbollslegendaren Gary Lineker på Twitter. 

Gemensam klubb i Argentina

Både Messi och Maradona har representerat Newell's Old Boys. Messi tillhörde klubben från det att han var åtta år tills det att han värvades av Barça som 13-åring år 2000. Maradona i sin tur spelade för klubben säsongen 1993-94 innan han avslutade karriären i Boca Juniors. 

Maradona gjorde även stort avtryck under sin tid i Barcelona som han representerade mellan 1982 och 1984. 

Messi varnades för hyllningen men Barcelona vann matchen med 4-0 efter mål av Messi, dansken Martin Braithwaite, Antoine Griezmann och Coutinho.