Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Messis egna ord: Osäker på framtiden i Barcelona

Lionel Messi på Fifas ”The Best”-gala Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
Messi i Barça-tröjan Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX / KIERAN MCMANUS/BPI/REX/IBL REX FEATURES

Lionel Messi kom till FC Barcelona som 13-åring. 

Men argentinaren är inte säker på att det är där han vill avsluta karriären. 

Åtta i ligan och 0-0 mot Borussia Dortmund i Champions League-premiären. Säsongen har inte öppnat som önskat för Barcelona, något lagets fixstjärna Lionel Messi erkänner i en intervju med ESPN

– Det är bara början av säsongen, men vi behöver en reaktion nu. Det finns ingen tid att förlora. Vi måste förbättra oss mycket, säger han.

Messi har ännu inte spelat från start för Barcelona den här säsongen, efter en skada han ådrog sig under Copa America i somras. Anfallaren var tillbaka på planen när han hoppade in i CL-mötet med Borussia Dortmund förra veckan. 

– Det syntes att det gått två-tre månader utan att jag spelat. Jag kände mig trött och trög, jag hade inte den där gnistan, jag saknade lite rytm. 

Lionel Messi vill avsluta i Argentina

Enligt ESPN öppnar Messi även för att avsluta sin karriär i argentina Newell's Old Boys. 

– Det är det jag alltid har sagt. Det är en barndomsdröm att få spela i Newells-tröjan, men jag vet inte om det kommer att hända. Det är inte bara upp till mig, jag har tre barn. 

Uppgifter i Spanien sa nyligen att en klausul i Messis kontrakt gör att han kan komma att lämna klubben redan efter den här säsongen. Samtidigt uppges det att Barça förberett ett monsterkontrakt för att få honom att stanna kvar.