Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Messis egna ord om spelet bakom kaoset

Superstjärnan saknades på Koemans första träning.
Lionel MessiFoto: LIEWIG CHRISTIAN/ABACA / STELLA PICTURES/LIEWIG CHRISTIAN/ABACA
Josep Maria BartomeuFoto: ALEJANDRO GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Lionel Messi är besviken på Barcelona. 

Argentinaren menar att han velat lämna i klubben i ett år – men upplever att han blev lurad när han formellt bad att få bryta kontraktet. 

– Klubbpresidenten höll inte sitt ord, säger Messi till Goal

Lionel Messi såg ut att vara på väg bort från Barcelona – men under fredagskvällen stod det klart att argentinaren blir kvar ytterligare ett år. Det är dock inte av fri vilja som Messi stannar i Barça. 

Anfallsstjärnan berättar för Goal att han velat lämna klubben i ett års tid. 

– Det var ett väldigt svårt år. Jag hade problem på träningen, under matcher och i omklädningsrummet. Allt blev väldigt svårt för mig och det kom ett tillfälle när jag började överväga att hitta nya ambitioner, säger Messi, som förnekar att hans beslut att vilja lämna berodde på Champions League-fiaskot där Barcelona åkte ut redan i kvartsfinalen. 

– Jag har sagt det till presidenten (Josep Bartomeu) hela året och han har hela tiden sagt att jag kunde bestämma mig efter säsongen om jag ville lämna eller stanna, och i slutändan höll han inte sitt ord. 

Messi om bråket med Barcelona

Messi trodde att han hade möjlighet att lämna gratis efter säsongen, efter att ha skrivit in en sådan klausul i sitt kontrakt redan 2017. Klubbledningen hävdar att möjligheten att aktivera den klausulen gick ut 10 juni, medan Messi menar att han enligt överenskommelse lämnat in sin begäran till klubben efter säsongen. Den här säsongen blev som bekant förlängd på grund av coronaviruset. 

33-åringen har dock inte lyckats få rätt i frågan, där La Liga backat Barcelona. 

– De säger att jag inte gjorde det 10 juni, men spelade vi ju fortfarande matcher och det var inte läge. Presidenten har hela tiden sagt att ”du bestämmer dig när säsongen är över”, han satte aldrig något datum. 

Det är oklart vad som händer med Messi efter den kommande säsongen. Manchester City har uppgetts vara intresserade av att plocka in stjärnan, det återstår att se om det fortfarande är aktuellt nästa sommar. 

– Jag upplevde att klubben behövde fler unga spelare, nya spelare, och jag kände att min tid i klubben var över. Jag var ledsen, för jag har alltid velat avsluta min karriär här, säger Messi.