Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Messis attack – på egna klubben

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Barcelonas sportchef Erik Abidal menade att några av klubbens spelare inte var nöjda med gamle tränaren Ernesto Valverde.

Det får klubbens superstjärna Lionel Messi att gå till attack.

”Jag tycker helt ärligt inte om att göra de här sakerna”, skriver argentinaren på Instagram.

I början av januari valde FC Barcelona att sparka tränaren Ernesto Valverde efter att laget åkt ur spanska supercupen mot Atletico Madrid. Sportchefen Eric Abidal beskriver för spanska tidningen Sport att en av anledningen till att Valverde fick gå var att flera spelare inte var nöjda med honom.

- En del spelare var inte nöjda och jobbade inte hårt för laget. Det fanns också problem med den interna kommunikationen, säger Abidal till Sport och vidareutvecklar:

– Tränaren och spelarnas relation i omklädningsrummet har alltid varit bra, men det finns saker som jag kan lukta mig till som gammal spelare. Jag sa till klubben vad jag tyckte och att de var tvungna att ta ett beslut.

Går till attack mot egna sportchefen

Sportchefens uttalande får Barcelonas största stjärna och lagkapten Lionel Messi att reagera kraftigt. På sitt instagram-konto har anfallaren lagt upp en skärmdump på Sports artikel med Eric Abidal.

”Jag tycker helt ärligt inte om att göra de här sakerna men jag tycker att alla måste ta sitt ansvar för sina egna uppgifter och ta hand om sina egna beslut. Spelarna tar sitt ansvar för det som händer på planen, och vi är de första att erkänna när det inte går bra. De som är ansvariga för den sportsliga ledningen måste också ta sitt ansvar och framför allt för besluten de tar. Slutligen: jag tycker att när man pratar om spelare borde man nämna de vid namn för annars svärtar man ner alla och föder saker som inte är sanna”, skriver Messi i sitt inlägg.

Ernesto Valverde ersattes av Quique Settién som vunnit fyra av sina fem inledande matcher. Barcelona ligger tvåa i La Liga, tre poäng bakom Real Madrid.