Messi stannar i Barça – sänker lönen rejält

Lionel Messi ser ut att stanna i Barcelona i två år till.
Foto: XAVIER BONILLA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / XAVIER BONILLA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Sedan ska han gå till David Beckhams Inter Miami.
Foto: NOAH K MURRAY / SIPA USA/IBL
Barcelonas president Joan Laporta.
Foto: ALEJANDRO GARCíA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Lionel Messi är på väg att förlänga med Barcelona.

Enligt spanska uppgifter sänker han sin lön rejält och kommer spela de två sista åren av karriären i David Beckhams Inter Miami.

Därmed lämnar han Barcelona sommaren 2023.

Svaret på Lionel Messis vara eller icke vara i Barcelona ser allt mer ut som ett vara.

– Det går bra med Messis nästa kontrakt, men det är inte klart. Vi ska fortsätta jobba. Vi försöker komma med ett förslag som ligger inom klubbens ramar och som spelaren accepterar, säger Barcelonas president Joan Laporta till den spanska tidningen Sport.

Sport kommer nu också med uppgifter om hur Lionel Messis kontrakt kan se ut de kommande åren. Det är en komplicerad historia som både innehåller sänkt lön och spel i MLS.

Messi förlänger med två år

Enligt uppgifterna är Lionel Messi beredd att tjäna 60 miljoner euro om året i fyra år, vilket innebär att hans årslön sänks med 28 miljoner euro enligt Bein Sports.

Men det ska heller inte vara något vanligt kontrakt som Messi håller på att förhandla sig till via pappan och agenten Jorge Messi.

Kontraktet ska skrivas över tio säsonger och de två kommande säsongerna ska han tillhöra Barcelona.

Messi ska avsluta i MLS

Sommaren 2023, när Messi fyller 36 år, ska han sedan åka över till USA och representera Inter Miami. Klubben ägs av David Beckham och där är det tänkt att Messi ska spela ytterligare två säsonger.

Som 38-åring ska han till sist återvända till Barcelona och enligt Sports uppgifter ska han då få en roll som strategisk partner för klubben. 

”En slags global ambassadör för klubben som ska starta nya projekt som kan ge ett värde för alla parter. Andra uppgifter talar om en roll i den sportsliga organisationen, utan att ange vilken roll”, skriver tidningen.