Foto: Denis Doyle
 Foto: Denis Doyle

Messi nådde en ny milstolpe – 300 mål

Publicerad

Messi nådde en ny milstolpe i sin karriär i kväll.

Barcelona slog Sporting Gijon, och argentinaren gjorde sitt 300:e mål i La Liga.

I samma match missade Suarez en straff.

Sporting Gijon tog emot Barcelona i La Liga i kväll. Till en början stod de emot de katalanska giganterna bra, och efter att Messi gjorde mål i den 25:e minuten tog det bara ett par minuter innan hemmalaget svarade. Castro gjorde 1-1 i den 27:e minuten.

Men Messi ville minsann inte släppa i väg några poäng när han ändå gick och gjorde sitt 300:e ligamål i karriären, så han gjorde nummer 301 också bara några minuter senare. 2-1 till Barcelona i halvtid.

Missade straff

I den andra halvleken fick Barcelona en straff tilldelad efter att Neymar fälldes av Sportings målvakt Ivan Cuellar.

Luis Suarez klev fram - och missade. Cueller tog hand om sitt misstag och räddade uruguayanens skott.

Men det gjorde ingenting. I den 67:e minuten, bara fem minuter efter den missade straffen gjorde Suarez om och gjorde rätt på ett inlägg från Aleix Vidal. 3-1 till Barcelona, vilket även blev slutresultatet.

Drar i väg i toppen

Tre poäng innebär att Barcelona drar ifrån i tabellen och nu leder med sex poäng före Atlético Madrid.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag