Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Protester utanför Barcelonas arena

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: ALEJANDRO GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALEJANDRO GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALEJANDRO GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: POOL / REUTERS BILDBYRÅN
1 / 7

Lionel Messi har bestämt sig för att lämna Barcelona, vilket klubben bekräftar enligt RAC1.  

Nu sitter ”Barça” i krismöte och argentinaren funderar samtidigt på att ta till rättsliga åtgärder för att tvinga fram en flytt. Beskedet har fått presidentkandidaten att rasa.

”Bartomeu måste avgå nu”, skriver Victor Font. 

Samtidigt samlas fans utanför Camp Nou för att kräva presidentens avgång. 

Den argentinske stjärnanfallaren har länge varit missnöjd med Barcelonas ledning och sättet hur de har hanterat säsongen, som slutade i en förnedring när Bayern München vann med 8-2.

Messi har, sedan storförlusten, varit tyst. Men under tisdagen började spanska medier rapportera att han kommer att fatta ett beslut om framtiden. 

Nu verkar han ha gjort det. 

Barcelona i krismöte

Enligt den argentinska tv-kanalen TycSports har 33-åringen meddelat klubbpresidenten Josep Maria Bartomeu att han vill lämna Barça. Spanska tidningen Marca skriver att Messi kommer att utnyttja en klausul som finns skriven i hans kontrakt där han tillåts lämna klubben i slutet av varje säsong. Anfallaren ska ha meddelat Barcelonas styrelse om sitt beslut via fax. Marca skriver vidare att klausulen egentligen gäller till den 1 juni men eftersom säsongen höll ända fram till augusti på grund av coronapandemin så kan Messi alltså aktivera klausulen. 

Den spanske journalisten Alfredo Martinez, som var bland dem första med att rapportera om sprickan, skriver under tisdagskvällen att Barcelonas ledning har kallat till ett krismöte. Klubben, som har haft en tuff säsong bakom sig har ett presidentval framför sig nästa år. Efter tisdagens besked rasade presidentkandidaten Victor Font. 

”Om det hade varit tillåtet så hade katalanerna åkt till Camp Nou och vält hela stället. Du har inte ens kunnat skydda historiens bästa. Det är därför vi insisterar: Bartomeu måste avgå och valet måste ske så snart som möjligt”, skriver Font. 

Sent på tisdagskvällen samlades mängder av fans utanför Nou Camp och skanderade ”Bartomeu ut”, enligt Goal.

Puyol: ”Du har mitt stöd”

Daily Mirror skriver, med hänvisning till den spanske journalisten Guillem Balague att Messi kan ta till rättsliga åtgärder för att tvinga fram en flytt. Detta eftersom Messi tror att i och med att säsongen avslutades i augusti så kan han utnyttja klausulen. Barcelona kommer å sin tur inte gå med på det med hänvisning till att klausulen gäller till den 1 juni. 

Den tidigare lagkamraten och tillika fotbollslegendaren Carles Puyol skriver på Twitter:

”Respekt och beundran Leo. Du har mitt stöd, min vän”, skriver den gamle spanske mittbacken. 

Messi har bland annat vunnit fyra Champions League-titlar och tio spanska ligatitlar under sin tid i Barcelona. Kontraktet med Barcelona löper ut sommaren 2021. 

https://twitter.com/Carles5puyol/status/1298315936592797697https://twitter.com/goal/status/1298349026761375745https://twitter.com/GuillemBalague/status/1298310826454134784