Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Messi: ”Han ljög för mig i flera år”

Foto: La Sexta
Foto: ALEJANDRO GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOAN MONFORT / AP TT NYHETSBYRÅN

Lionel Messis fortsättning i Barcelona är långt ifrån säkert. 

I en lång intervju berättar anfallaren om turbulensen, framtidsplanerna och känslorna när vännen och tidigare lagkamraten Luis Suarez lämnade för Atletico Madrid. 

– Det de gjorde med Suarez var... galet. Han lämnade gratis, säger Messi i i en intervju med tv-kanalen LaSexta.

Det var i augusti som Lionel Messi officiellt gick ut och meddelade att han vill lämna Barcelona. 

Tiden som följde präglades av kaos och protester. Messi meddelade ett par dagar senare att han kommer att stanna i klubben, men riktade samtidigt hård kritik mot presidenten Josep Maria Bartomeu, och denne meddelade att han avgår, tillsammans med hela Barças styrelse. 

– Han ljög för mig om många saker, han undanhöll sanningen i många saker. Jag kommer inte att ge några exempel på vad som sagts, men jag kan försäkra er om att det var många, många saker och i flera år, säger Messi i en intervju med tv-kanalen LaSexta. 

”Vi pratar då och då”

33-åringen öppnar i samma intervju upp om månaderna som har varit och säger att han inte vet vad framtiden har för honom. För när transferfönstret öppnar 1 januari är Messi fri att förhandla med vilken klubb han vill. 

– Jag vet inte vad som kommer att hända. Jag är fokuserad på det vi har i dag, och vad som ska göras de kommande sex månaderna. Jag tänker på hur vi kan avsluta året på topp. Just i dag skulle det inte kännas bra för mig att berätta vad jag ska göra, för att jag inte vet det än. 

Argentinaren har ryktats till flera storklubbar, bland annat till Manchester City och PSG. Två huvudpersoner som är centrala i ryktena är Pep Guardiola och Neymar. Brassestjärnan har tidigare flörtat med Messi genom att säga att de två ska försöka spela ihop nästa säsong.  

 – Neymar sa inte att vi skulle spela ihop, han sa att han skulle vilja spela ihop, eller hur? Vi pratar då och då, antingen med honom eller Luis (Suarez). 

”Det de gjorde med Luis var galet”

– Jag och Guardiola pratar ofta, för mig är han den bäste. Han är speciell. 

Lionel Messi pratar också om en eventuell framtid i USA och utesluter att han någon gång spelar för Atletico Madrid eller Real Madrid. Den argentinske stjärnanfallaren öppnar också upp om vännen och tidigare lagkamraten Luis Suarez som hamnade i klubbens frysbox, sedan Ronald Koeman tillträtt som tränare, och lämnade till slut gratis för ligakonkurrenten Atletico Madrid. 

– Det de gjorde med Luis var galet. Han lämnade gratis och de betalade för att säga upp kontraktet. Han skrev på för ett lag som slåss om samma titlar som oss och har samma ambitioner, otroligt.