Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Messi får kaptensbindeln trots galna kaosveckorna

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Det har stormat ordentligt kring Lionel Messi och FC Barcelona. 

Så pass mycket att Messis lojalitet gentemot klubben började ifrågasättas. 

Nu har tränaren Ronald Koeman utsett spelaren som ska bära kaptensbindeln. 

Bomben slog ned den 27 augusti. 

Lionel Messi, 33, deklarerade offentligt sin vilja att lämna Barcelona – en klubb han representerat i 20 år. 

Nyheten skapade stort kaos och klubbens supportrar stormade Camp Nou för att visa missnöje gentemot presidenten Josep Maria Bartomeu. 

Sedan kom vändningen. 

I en intervju med Goal sade Messi att han kommer att stanna i klubben. Detta med anledning till att ingen annan klubb har råd att aktivera argentinarens utköpsklausul på 700 miljoner euro. 

– Jag sa till presidenten (Josep Maria Bartomeu) att jag ville lämna. De har vetat det sedan starten av förra säsongen. Jag har sagt det till dem under 12 månader. Men jag kommer att stanna för att jag inte vill starta ett rättsligt krig, sade 33-åringen. 

Busquets vicekapten

Lionel Messis vilja att lämna ”Barça” har skapat en debatt kring 33-åringens lojalitet och motivation att leda laget även nästa säsong. 

Anfallaren är som bekant lagkapten i Barcelona sedan ett par år tillbaka och efter stormen uppstod frågan om han är kapabel att fortfarande bära bindeln när säsongen 2020/21 drar i gång. 

Nu kommer beskedet från nye tränaren Ronald Koeman. 

Nederländaren har bestämt sig att Lionel Messi förblir lagkapten, rapporterar spanska tidningen AS. Argentinaren kommer att bära kaptensbindeln, och om han skulle missa någon match så går bindeln vidare till Sergio Busquets, Gerard Piqué eller Sergio Roberto, i respektive ordning. 

Barcelona inleder den nya säsongen med en träningsmatch mot Nastic. Lionel Messi finns med i startelvan. 

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1304818095773679619