Foto: Imago SportfotodienstFoto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst

Messi bäst i La Liga - för första gången

Publicerad

Det har länge varit en av fotbollsvärldens mest bisarra faktum – att Lionel Messi aldrig blivit utsedd till "Månadens spelare" i La Liga.

Men nu har världens bäste spelare till slut tagit hem priset, efter sex mål på sex matcher i januari.

Barcelona må vara ett av topplagen i La Liga - men deras spelare har ytterst sällan levt inte upp till kraven för att utnämnas till "Månadens spelare" i den spanska ligan.

När Neymar utsågs till La Ligas bästa spelare i november var det första gången någonsin som en Barcelonaspelare fick ta emot utmärkelsen.

Lionel Messi blev "Månadens spelare"

Nu har det hänt igen. Lionel Messi, som vunnit Ballon d'Or sammanlagt fem gånger i sin karriär, har första gången någonsin blivit belönad med utmärkelsen.

Messi får priset efter januari där han gjorde sex mål på sex matcher. Målet kom i form av ett hattrick mot Granada och fullträffar mot Athletic Bilbao, Malaga och Atletico Madrid.

Barcelona arga förra gången

Redan när Neymar vann priset i november var Barcelona öppna med att klubben fann det konstigt att utmärkelserna suttit så långt inne.

"Förvånansvärt nog är det inte bara första gången Neymar har vunnit spanska ligans "Månadens spelare"-pris, det är första gången någon Barcelona-spelare har tagit hem det", skrev Barcelona på sin hemsida då.

"Förra säsongen tog Barcelona hem ligatiteln men otroligt nog ansågs inte en enda spelare i laget ha varit den bästa spelaren i ligan under någon månad."

Och reaktionerna efter dagens utnämning talar sitt tydliga språk.

Gott om Twitter-hån efter beskedet

En Twitter-användare skriver:

"Hur kan Messi vinna sin första 'Månadens spelare' först nu? Hahahaha, det är otroligt".

 

 

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag