Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Messi avslöjar varför han nobbade Barça

Domen: ”Det känns sinnessjukt”
Foto: ALTERPHOTOS VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/ALTERPHOTOS WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: ALTERPHOTOS/ABACA USA / ALTERPHOTOS/ABACA STELLA PICTURES

Ett livstidskontrakt låg på bordet.

Men Leo Messi nobbade Barcelonas storslagna erbjudande.

– Det är sant. Jag svarade att jag inte vill ha ett kontrakt som binder mig på det viset, säger han till argentinska Radio Metro.

Leo Messi, 32, kom till den mytomspunna talangfabriken ”La Masia” redan som 13-åring. Och han har blivit Barcelona trogen sen dess.

Argentinarens nuvarande kontrakt med den katalanska jätteklubben går ut sommaren 2021, men Barça har tidigare uppgivits vilja förlänga med anfallsstjärnan. 

I spanska medier har det tidigare skrivits att man åtminstone vill behålla Messi över VM 2022, men också att presidenten Josep Maria Bartomeu tagit fram ett livstidskontrakt. I en intervju med argentinska Radio Metro bekräftar Messi uppgifterna.

– Det är sant att Barcelona erbjöd mig ett livstidskontrakt, men jag svarade att jag inte vill ha ett avtal som binder mig på det viset, säger han enligt AS. 

Messi nobbade Barças monsterkontrakt 

Han utvecklar:

– Jag vill fortsätta spela och göra mål här. Det kan bli så att jag stannar här livet ut, men inte för att jag har ett kontrakt som säger det.

I intervjun berättar han också om vänskapen med den förre radarpartnern Neymar, som i somras ryktades vara på väg tillbaka från PSG. Inte minst tack vare påtryckningar från just Messi.

Men affären blev aldrig av.

Men den täta kontakten mellan de båda anfallsstjärnorna fortsätter.

– Neymar? Vi snackar mycket med varandra. Vi har fortfarande en Whatsapp-grupp tillsammans med Luis (Suarez). Det är komplicerat för honom att komma tillbaka hit eftersom det är flera människor inom klubben som inte vill se honom återvända, säger Messi.

– Det är förståeligt, men också komplicerat.

LÄS MER: Guide: Så här går Sverige till EM 

LÄS MER: Sveriges grupp i EM-kvalet – och förutsättningarna

Utbrottet som fick Leo Messi avstängd

Hårt straff för Barças stjärna