Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Messi avslöjar kaoset: Ville lämna Barcelona

Foto: JOAN MONFORT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

Leo Messi, 32, har förblivit Barcelona trogen genom åren.

Det har inte varit självklart.

Nu avslöjar han att han verkligen ville lämna klubben för två år sedan, men att det inte kom in några bud.

– Jag kände mig väldigt orättvist behandlad och jag ville bort från Spanien, säger han till radiokanelen RAC1.

För två år sedan dömdes Leo Messi till 21 månaders fängelse för skattebrott.

Den vilkorliga domen, som innebar att Barça-stjärnan inte behövde sitta av straffet, kom som en hård smäll mot Messi – som enligt tidningen Marca ska ha undvikit att betala skatt mellan åren 2007 och 2009. En summa på cirka 40 miljoner kronor, skrev tidningen.

Nu avslöjar den argentinske 32-åringen, som har spelat i Barcelona sedan han var 13 år gammal, att kaoset 2017 fick honom att på allvar vilja lämna sitt hjärtas klubb.

– Där och då, med allt skattekaos, ville jag lämna. Det var inte så att jag ville lämna Barça, utan jag ville lämna Spanien, säger han till radiokanalen RAC1, enligt Marca. 

– Jag kände att jag blev väldigt orättvist behandlad och jag ville inte stanna här. Men jag fick aldrig något officiellt erbjudande (från en annan klubb) eftersom alla visste att jag innerst inne ville stanna här.

 

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovic i exklusiv intervju med Noa Bachner 

 

Leo Messi: ”Ville inte att Ronaldo skulle lämna”

I intervjun berättar han vidare att han är glad att hans barn var så små när kaoset utbröt 2017 och han uttrycker också sin starka önskan att avsluta karriären i Barcelona.

Leo Messi pratar också om rivaliteten med Real Madrid, att han verkligen trodde att vännen, PSG-spelaren Neymar, skulle gå till Real i somras då det stod klart att det inte skulle bli någon återkomst i Barcelona.

32-åringen uttrycker också en viss sorg över att ärkerivalen Cristiano Ronaldo lämnade Real Madrid för Juventus.

– Jag ville att han skulle stanna i Real. Han bidrog till att öka rivaliteten med oss i ligan och i El Clasico. Men Real Madrid kommer fortsätta utmana eftersom det har väldigt bra spelare. Jag har tidigare sagt att det skulle märkas att han stack, att laget skulle sakna honom. Men de har massor av spelare som kan hjälpa dem att utmana om alla titlar och de har en rik historia, säger Leo Messi.

LÄS MER: Sveriges grupp i EM-kvalet – och förutsättningarna

LÄS MER: Sveriges trupp i EM-kvalet mot Malta och Spanien

Vill du ha mer sport i ditt flöde? Följ SportExpressen på Instagram!